Klezmagic2.jpg

Wereldmuziek Amsterdam

De hele wereld onder één dak!

Bij Muziekschool Amsterdam ligt de wereld aan je voeten. Reis in gedachten mee naar dat pleintje in Buenos Aires, waar flarden tangomuziek je in hartstochtelijke vervoering brengen. Of beeld jezelf in bij een knapperend kampvuur ergens op de Balkan: onder een immense sterrenhemel luister je naar schmierende klarinetten en melancholieke violen. Of beter nog: je bespeelt ze zelf! Waan je al ritmisch trommelend op een uitgestrekte savanne in Afrika of juist roffelend onder een palmboom op Cuba. Welke muzikale windstreek je ook aanspreekt, je vindt het bij Wereldmuziek Amsterdam!


eindeloze mogelijkheden

Onze gepassioneerde docenten laten je graag kennismaken met de djembé en de 'tangoviool'. Maar ook meespelen in een Klezmer-ensemble of zingen in een soulgroepje behoort tot de mogelijkheden. Wat je ook kiest, je ontmoet veel andere muzikanten en je doet in no time podiumervaring op.

Bekijk hieronder welke wereldse cursussen we voor je onder ons dak hebben!

 

cursussen: van opzwepende ritmes tot zwoele soul

Benieuwd naar ons aanbod wereldmuziek? We hebben verschillende Klezmer -en Balkangroepen voor je in de aanbieding. Lekker meeblazen in ons houtblazers-ensemble of erop los trommelen met andere djembé liefhebbers kan ook!

instrument- of zangles met een wereldlijke draai

Een met tangosaus overgoten vioolles of klarinet leren spelen met een Balkantwist: bij ons kun je muziekles volgen in verschillende niet-Westerse muziekstijlen. Geef je wensen wat betreft stijl aan in het inschrijfformulier, dan zoeken wij een geschikte docent voor jou.

De standaardles is een duo-les, individueel of in een groter groepje kan ook (meer/minderprijs). De lessen zijn voor verschillende leeftijden en niveaus.