10_FVS_6477.jpg (1)

Voortgezet onderwijs

PopZo! voor VMBO

Spelen in een echte band! Voor het vmbo heeft de Muziekschool Amsterdam een leerlijn ontwikkeld die gericht is op het samenspelen van de leerlingen. In een echte bandformatie krijgen ze leiding van de muziekdocent. PopZo! is een lange leerlijn waarin de basisprincipes van muziektheorie aan bod komen, waar de leerlingen verschillende instrumenten leren kennen en waar het vooral gaat om samen spelen. De leerlingen gaan direct zelf aan de slag: ze spelen bekende popnummers mee en maken uiteindelijk hun eigen songs.

aan de slag met hubtowers

In het PopZo! programma werken we met jamhubs en hubtowers. Een klaslokaal wordt met behulp van de hubs in no-time omgebouwd tot een compleet muzieklab! De mobiele band-in-a-box mixt traditionele instrumenten zoals gitaren, keyboards en microfoons met iPads, drumpads en editing mogelijkheden. Doordat de leerlingen met een koptelefoon op spelen, geeft PopZo! geen geluidsoverlast, terwijl de bandleden elkaar wél kunnen horen. Door deze manier van werken kunnen er meerdere bands in één klaslokaal tegelijk aan de slag.

popZo! voor havo en vwo

Ook voor HAVO en VWO is PopZo! mogelijk. In overleg met de school stellen we graag een passend lesaanbod samen.

contact

Wil je meer informatie over het PopZo! programma van Muziekschool Amsterdam? Neem dan contact op met onderwijscoördinator Joachim Bosboom, via joachim.bosboom@muziekschoolamsterdam.nl.