IMG_8491.jpeg

Muziek & Film

Hoe klinkt een spannende achtervolging? Wat hoor je als twee acteurs verliefd worden? Hoe maak je het geluid van een raket?

Ontdek het in de zesdelige lessenreeks Muziek & Film

Eye filmmuseum en Muziekschool Amsterdam slaan de handen ineen met een speciale lessenreeks over filmmuziek. Leerlingen van groep 7 of 8 maken stap voor stap een soundtrack bij een film van meer dan 110 jaar oud. Als muzikale onderzoekers ontdekken leerlingen hoe je met muziek een film spannender of juist grappiger maakt. En dat je het geluid van wind en regen heel goed na kan doen met spullen uit je klaslokaal. Ze leren spelenderwijs over spanningsopbouw, sfeer en filmgeluid – en alles komt uiteindelijk samen in hun eigen soundtrack.

Extra bonus: de klas mag een gratis bezoek aan Eye brengen voor een muzikale filmrondleiding bij deelname aan dit traject.

Leerdoelen

Het creatieve proces en onderzoekend werken staan centraal in deze lessenserie. Daarnaast worden beeld-, muzikale en presentatievaardigheden getraind. 21e -eeuwse vaardigheden: creatief denken en handelen, samenwerken.

Praktische informatie

Voor wie
Groep 7 & 8

Duur
6 lessen