BIS FVS_5794-samenspel-les-zang-kind-verticaal.jpg

Luisterzo!

Wat is luisterZo!

Luisterzo! is een luisterprogramma waarbij de leerkracht de kinderen iedere dag in de klas muziek laat horen. Luisteren is binnen de methode ZingZO! een belangrijke activiteit. Daarom is het aanvullende gratis programma LuisterZO! ontwikkeld, waarmee de leerkracht in de klas elke dag een paar minuten muziek kan laten horen.

Luisterzo! bestaat uit luistervoorbeelden uit allerlei stijlen en culturen. Van klassiek tot jazz en van wereldmuziek tot hedendaagse popmuziek.
Door de kinderen op regelmatige basis laagdrempelig naar diverse muziekstijlen te laten luisteren, verbreden zij op eenvoudige wijze hun muzikale horizon.

Van maandag t/m donderdag zet je dagelijks de muziek op die voor die week is geselecteerd (zie tracklijst). Elke leerkracht bepaalt zelf welk moment daar het meest geschikt voor is.
Op vrijdag krijgt de muziek extra aandacht door er met de kinderen in de kring over te praten*. Een wekelijks gesprek van zo’n 10 minuten is voldoende. Voor de leerkracht is er extra achtergrondinformatie over de muziek beschikbaar. Ook kan er gezamenlijk YouTube-filmpjes gekeken worden. Die beelden vormen dan samen met het kringgesprek, de afsluiting van een luisterweek.

Praktische informatie
voor wie

groep 1 t/m 8

duur

30 minuten

tarief

gratis