Voor basisscholen bieden we workshopseries aan die zowel onder schooltijd als na schooltijd kunnen worden gegeven op scholen, BSO's of in samenwerking met buurtwerk organisaties. Heb je als organisatie interesse om op locatie ná schooltijd muziekles te laten verzorgen door vakdocenten van Muziekschool Amsterdam? Neem dan contact met ons op via onderstaand het aanvraagformulier.
Naschools muziekonderwijs is altijd maatwerk, afhankelijk van de wensen van de school en de beschikbaarheid van de coaches. Bekijk verschillende mogelijkheden hieronder ter inspiratie.
Rap is een laagdrempelige kunstvorm. Eigenlijk is het enige wat je nodig hebt een onderwerp, rijmwoorden en een vette beat. De leerlingen gaan aan de slag met ritme en flow door samen te freestylen, en werken aan het schrijven van hun eigen tekst die ze aan het eind presenteren voor de klas.
Tijdens de beats lessen gaan leerlingen aan de slag met een groovebox, iPads, of bandlab op computers van school/BSO.
Maar beats maak je niet alleen met een computer, daarom is er ook aandacht voor vormen zoals beatboxen en bodypercussie. Daarmee leren de leerlingen hoe je een ritme opbouwt. Deze skills passen ze vervolgens toe in de software. We werken toe naar het maken van eigen beats.
Deze workshopserie wordt aangepast op basis van welke tools, computer of iPads beschikbaar zijn.
In 12 lessen werken de leerlingen met een muziek- en een danscoach aan een Hip Hop Musical.
Alle verschillende aspecten komen voorbij: ze leren beats maken op een groovebox, werken aan hun eigen rap, oefenen met acteren en stageperformance. Twee lessen zullen worden gegeven door een beeldend kunstenaar die met de kinderen het decor maakt. De laatste les bestaat uit een generale repetitie en de voorstelling.
Deze lessen kunnen ook worden ingezet als BIS programma als begeleiding naar de groep 8 eind musical.
Creëer je eigen unieke geluidstrack bij een film. Laat je inspireren en ontdek hoe geluid en beeld elkaar versterken. Met Watch That Sound software kun je geluidsopnames maken, zelf ritmes componeren en nog veel meer. Stap in de wereld van filmcompositie en laat je creativiteit de vrije loop!
Deze workshopserie wordt aangepast op basis van welke tools, computer of iPads beschikbaar zijn.
PopZo! is een lesmethode waarbij leerlingen leren samenspelen in een band in de klas. Door de jamhub techniek kunnen meerdere bandjes tegelijk spelen omdat al het geluid via koptelefoons gaat.
Voor een viertal popstijlen – pop, rock, funk en reggae – zijn popliedjes uitgewerkt zodat de kinderen direct kunnen meespelen en/of zingen.
Vanaf groep 3
Percussielessen zijn goed voor de dynamiek in elke groep. Of je nu met emmers of djembes, pannen en potten of elektronische grooveboxes werkt, iedereen voelt het ritme. De percussie coach begint met basisritmes die iedereen meteen oppakt en voegt stap voor stap ritmes toe, tot er een heel percussie orkest te horen is. Er is ruimte voor improvisatie en zelfexpressie. Kinderen die willen kunnen een solo spelen, of hun eigen ritme verzinnen dat vervolgens onderdeel wordt van het geheel.