IMG_2997.JPG

Pop Amsterdam

waar je popmuziek maakt

Welkom bij Pop Amsterdam: hier leer je  elektrisch gitaar spelen, drummen, piano/toetsen, saxofoon, basgitaar en zingen. En dat niet alleen! Je leert ook: songwriting - beats maken op de computer - produceren - composing - hip hop & rap en de muziektheorie achter de hits van nu. Ons leerconcept is gebaseerd op plezier in samen spelen, optreden en het ontwikkelen van jouw talenten. Daarom speel je vanaf het begin gelijk in een band, je treedt op op een poppodium en je kunt extra workshops volgen.  Bij Pop Amsterdam gaat het om het ontwikkelen van jouw creativiteit en talent. Je kunt vanaf aanvangsniveau beginnen, de eerste les is altijd een vrijblijvende proefles. Meld je aan: we helpen je graag!

Lees meer over onze werkwijze.

 

 

Instrument/Zang & Band
Bandles en instrument en/of zangles gecombineerd

Deze jaarcursus is het hart van onze opleiding. We stimuleren het muziek maken vanuit groepsverband omdat het samen leren en ervaren bewezen meerwaarde heeft. Je leert een instrument spelen en/of zingen van je eigen vakdocent en past dit gelijk toe in je eigen popband onder leiding van een professionele bandcoach. Je wekelijkse les bestaat uit 30 minuten zangles of instrumentles en 30 minuten bandcoaching. Je kunt kiezen voor: zingen, drummen, basgitaar, piano-toetsen, elektrische gitaar, saxofoon en trompet.  De bands zijn er op verschillende leeftijden en niveaus. Naast de wekelijkse band en instrument en/zanglessen kun je extra workshops volgen.

Instrument- of zangles

Bij een instrumentale of vocale jaarcursus kies je voor alleen instrumentles of zangles zonder samenspel in een band. Je kunt je inschrijven voor ons extra workshopaanbod.  Sommige kinderen leren beter op individuele basis en/of willen nog niet gelijk in een popband. Kies uit zingen, drummen, basgitaar, piano-toetsen, elektrische gitaar, saxofoon of trompet. De standaardles is een duo les, individueel of in een groter groepje kan ook (meer/minderprijs). De lessen zijn voor verschillende leeftijden en niveaus en worden door dezelfde vakdocenten en coaches gegeven als Instrument/zang & Band.

 

Bandcoaching
Alleen bandles

Leerlingen die buiten de muziekschool instrument / vocale les hebben of los in een band willen spelen, kunnen bij ons samenspelen in de pop bands. Dit zijn aparte bands zonder gecombineerde instrument en/of vocale lessen. Je kunt je aanmelden als instrumentalist (zang-gitaar-bass-drums-toetsen-sax-trompet) of als gehele band. Uiteraard kun je ook intekenen voor ons additionele workshop programma (meerprijs).

Workshop programma

Extra lessen om je verder te verdiepen

Elk jaar stellen we een programma samen waar je uit kunt kiezen. Elke workshop bestaat uit zes lessen.

  • Productie & Composing: muziek & beats maken op de computer
  • Sing & Songwriting: liedjes en teksten leren schrijven, jezelf begeleiden op gitaar en piano
  • Hip Hop & Rap: alles over hip hop beats maken en rappen
  • Music Theory & Knowledge: vanuit bekende popsongs leer je alles over muziek theorie, vorm, structuren
  • Sounds & Gear: alles over randapparatuur voor gitaar en toetsen
Pop Academy

Dit is de talentafdeling van de muziekschool voor gemotiveerde leerlingen vanaf circa 9 jaar met minimaal 2 jaar leservaring. Ben jij gemotiveerd om meer met muziek te doen dan alleen les? Lees dan gauw verder op de Pop Academy pagina. Voor de Pop Academy doe je eerst auditie, deze zijn altijd in juni.