alexandra lindeboom.png

Alexandra Lindeboom

docent piano

“Het meest interessant aan lesgeven vind ik het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen.”

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Mijn pianostudie begon ik aan Muziekschool Amstelveen. Ik besloot mijn studie een paar jaar later voort te zetten aan het Hilversums Conservatorium bij pianiste Fania Chapiro. Inmiddels geef ik tot op heden les aan zowel volwassenen als (zeer jonge) kinderen, beginners en gevorderden.


Wat doe je buiten de muziekschool?

De afgelopen jaren heb ik als pianiste mijn medewerking verleend aan een aantal klassieke concerten in onder andere het Teylers Museum in Haarlem, Kasteel Twickel in Delden, Lunchconcert in Het Concertgebouw Amsterdam en landelijke optredens. In 2004 behaalde ik mijn diploma ‘Remedial Teacher’ aan de Fontys Hogescholen en volgde daarna een aantal jaren de Suzuki-opleiding voor piano.
Momenteel ben ik verbonden als pianodocente aan het Muziekdocenten collectief Amsterdam, als zelfstandig pianodocente en pianiste. Onder andere als koorrepetitor van Mabosko in Koog aan de Zaan en als fluit-piano duo met fluitiste Marian Jaspers Fayer. Met haar verzorg ik een reeks jaarlijks terugkerende concerten.


Waarom geef je graag les?

Ik wil de kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan graag overdragen. Ook en vooral vanwege de sociale interactie met leerlingen. Het doet me goed om te merken hoe het bespelen van een instrument in de meeste gevallen positief bijdraagt aan de opvoeding van kinderen.


Wat vind je het meest interessant aan lesgeven?

Het meest interessant van het lesgeven vind ik het bedenken van creatieve oplossingen voor bepaalde technische problemen die zich kunnen voordoen. Bij het lesgeven aan volwassenen ervaar ik het plezier en met name de inzichten die opgedaan worden tijdens de lessen.


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Dat zijn er teveel om op te noemen, maar Moment musiceaux no. 4 in e kl. van Rachmaninoff, in de uitvoering van Nicolai Lugansky, is misschien toch wel een favoriet.

Opleiding

Wat: piano klassiek, Remedial Teacher
Waar: Hilversums conservatorium, Suzuki-opleiding, Fontys Hogescholen

geeft les in de talen

Nederlands, Engels