Muziekpodium Nieuw West

Muziekpodium Nieuw West zet zich in voor meer muziek in de buurt. Dit doet zij door een platform te bieden voor alle muzikale mensen en organisaties in Nieuw West, en ze met elkaar in verbinding te brengen.

Muziekpodium Nieuw West

In stadsdeel Nieuw-West is overal muziek te vinden. Je hebt er een groot aantal muziekverenigingen, culturele organisaties, bewonersinitiatieven, podia en individuele muzikanten. Muziekpodium Nieuw West is een netwerk waarin al deze partijen samenwerken en zich inzetten voor meer muziek in de buurt. Ze komen regelmatig bij elkaar om ideeën uit te wisselen en elkaar op de hoogte te houden van muziekactiviteiten in het stadsdeel.

Het belangrijkste dat Muziekpodium Nieuw West wil bereiken is dat er meer muziek in de buurt komt. In pleinen, op scholen, buurthuizen, muziekzalen, kerken en verpleeghuizen. Kortom, overal waar je muziek kan maken. Die muziek kan echt van alles zijn: van R&B tot opera en van accordeonmuziek tot showmuziek.

Muziekpodium Nieuw West is er voor:
- Iedereen die op weg geholpen wil worden bij zijn muzikale ambities
- muzikanten in Nieuw-West de gelegenheid te geven elkaar te leren kennen en te inspireren
- muzikanten uit te dagen om samen te spelen en te experimenteren met verschillende muziekstijlen

Waarmee helpen we?

Je kunt vaker optreden
Muziekpodium Nieuw West wordt vaak gevraagd om muzikanten te leveren voor evenementen en festivals. Het maakt niet uit of je nou rapt, in een koor zit of harmonica speelt, met Muziekpodium Nieuw West krijg je de kans om je talent vaker te laten zien.

 

Je netwerk uitbreiden
Een goed netwerk is voor een muzikant onmisbaar. Het helpt je contact te houden met andere muzikanten én geeft je werkgelegenheid. Muziekpodium Nieuw West is de ideale manier om in je buurt een goed netwerk op te bouwen. Want hoe meer mensen je kent, hoe vaker je muziek zal kunnen maken.

 

Je verder ontwikkelen
Door je bij Muziekpodium Nieuw West aan te sluiten krijg je de kans om door te groeien in de muziek. Je kunt meedoen aan crossover projecten (zoals Sloterproms),maar je ontwikkelt je ook door optredens te geven of aan speciale muziekprojecten mee te doen. Deze projecten bieden je bijvoorbeeld de kans om met echte professionals te werken (denk aan het Hedendaags Muziektheater). Al deze mogelijkheden zullen je uitdagen om jezelf te ontwikkelen en zo te groeien als muzikant.

 

Je buurt leren kennen
Er zijn zoveel leuke (muzikale) dingen in je buurt, het is jammer als je daar niets mee doet. Muziekpodium Nieuw West zorgt ervoor dat jij voortaan precies weet waar je moet zijn.

 

Deelnemerslijst

Nieuwsgierig naar de deelnemers van het Muziekpodium Concert in West? Klik dan hier.

Voor wie en wat?

Jouw Ideeën
Misschien wil je een nieuwe muziekgroep opstarten, of heb je een goed plan voor een festival, of wil je oudere mensen leren rappen. Muziekpodium Nieuw West wil deze ideeën graag horen, en zal je proberen te helpen om de ideeën te realiseren.

Jouw Expertise
Of je nou fluit, klassieke stukken zingt of trompet speelt: Muziekpodium Nieuw West is benieuwd naar jouw talent. En heb je er wel eens aan gedacht om jouw muzikale talent te combineren met het muzikale talent van iemand anders? Je kan bij Muziekpodium Nieuw West meewerken aan ‘crossover’ projecten. Dan werk je samen met andere muzikanten aan een muziekstuk. Durf je eigen grenzen te verleggen en een compleet nieuw soort muziek te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rap gecombineerd met een pianostuk?!

Jouw Passie
Muziekpodium Nieuw West deelt jouw passie voor muziek, en zal er alles aan doen om jou de gelegenheid te geven je passie uit te dragen naar de buurt, stad en ons land.

Financile steun

Ze zeggen wel eens dat alle leuke dingen geld kosten. Dat klopt. Muziekpodium Nieuw West verstrekt zelf geen subsidie meer, maar voor een goed plan met een culturele, artistieke of sociale meerwaarde wil Muziekpodium Nieuw West je graag helpen om dat geld te vinden. Je kan voor hulp ook bij SAKA (Servicepunt AmateurKunst, zie www.saka.nl) aankloppen.


Stadsdeel Nieuw West heeft onlangs een Bijzondere Subsidieregeling Kunst & Cultuur vastgesteld. Deze vind je op de website van het stadsdeel, met een link naar het aanvraagformulier (links onderaan op de webpagina). Houd er rekening mee dat je voor projecten die plaatsvinden tussen 15 juli en 31 december uiterlijk op 15 april je aanvraag moet indienen en voor projecten die plaatsvinden tussen 1 januari en 15 juli van het volgend jaar uiterlijk op 15 oktober! Subsidieverzoeken die na deze data worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan