academie klassiek programma academie klassiek portfolio

> programma

Excellence is de opleiding voor supergetalenteerde/-gemotiveerde studenten van 9 tot en met 20 jaar. Het lespakket is gericht op maximale ontwikkeling op het gebied van de klassieke muziek. De opleiding wordt afgesloten met het Einddiploma Excellence. Als je dit diploma hebt gehaald is je muzikaal en technisch niveau zo hoog dat je serieus kunt overwegen een toelatingsexamen conservatorium te doen. Het volledige Excellence-pakket bevat de volgende onderdelen:

- 45 minuten individuele instrumentale les per week

- solfège (=gehoortraining) vanaf 12 jaar

- groepslessen betreffende theorie, algemene muziekleer en muzikale thema’s

- samenspeelproject

- pianobegeleiding en coaching voor optredens en concoursen

- optredens binnen en buiten de muziekschool

Excellence Extern

Dit bestaat uit het volledige Excellence pakket exclusief de instrumentale les. Dit pakket is zeer geschikt voor kinderen die buiten de muziekschool al instrumentale les hebben, bijvoorbeeld bij een privé-docent.

> toelatingswijze

Je kunt tot Excellence toegelaten worden als je een goede motivatie en inzet hebt laten zien en de toelatingstest met goed gevolg hebt afgelegd. Bij de toelating wordt gekeken in welk jaar je kunt instromen, afhankelijk van leeftijd en muzikaal niveau. Je kunt je in overleg met je docent aanmelden voor de auditie. Elk jaar wordt afgesloten met een overgangsexamen theorie en praktijk.

> leerlingvolgsysteem

Je muzikale ontwikkelingen worden bijgehouden in het leerlingvolgsysteem.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan