Jazz Juniors

Jouw variatie op een liedje

Jazz is een swingende muziekstijl vol improvisatie. Jazzmuzikanten volgen niet precies de noten van het muziekstuk, maar passen dit tijdens het spelen steeds aan. Het liedje blijft wel herkenbaar, maar het klinkt iedere keer een beetje anders. Zo ontstaan nieuwe liedjes. 

Als jazzmuzikant bedenk, maak en speel je dus een nieuw muziekstuk. Hoe leuk is dat? Je bent creatief met muziek. Een swingende, hippe of gevoelige improvisatie ontstaat vanzelf als je met elkaar gaat spelen. Je gaat ‘mee’ in het ritme, door goed te luisteren en je gevoel te volgen.

Sta je open voor het experiment? Neem dan je muziekinstrument mee en sluit je aan bij dit swingende ensemble. Je bent welkom als je een van de volgende instrumenten speelt: saxofoon, trompet, trombone, dwarsfluit, klarinet, slagwerk, toetsen en (bas) gitaar. Maar ook strijkers zijn welkom. 

Optreden hoort er ook bij. We treden regelmatig op, bijvoorbeeld tijdens jazzfestivals.

Talentprogramma
Wist je dat we een unieke jazz afdeling hebben? Jazzliefhebbers vanaf 8 jaar volgen lessen in jazz en improvisatie. Voor talentvolle leerlingen is  er de Jazz Academy, dé opstap naar het conservatorium. 

waar | wie | wanneer


centrum-oost

maandag 17:00-18:30 > aanmelden cursus
leeftijd 11 t/m 14 jaar

duur jaar (37 weken, 90 minuten per les)

start bij aanvang van, en gedurende het cursusjaar

tarief 199 euro of in termijnen: 10 x 19,90 euro (stroom je later in dan betaal je naar rato)

print

Meer info? Kijk voor meer cursussen op muziekschoolamsterdam.nl.

Eerst uitproberen? Neem voor een proefles contact op met de klantenservice, tel 020 578 73 73 of vul het aanmeldformulier in op http://www.muziekschoolamsterdam.nl/proefles/.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan