kortingsmogelijkheden

stadspaskorting

Bezitters van een Stadspas komen in aanmerking voor een korting op het lesgeld: Tot en met 20 jaar: korting van 15% op het tarief van een jaarcursus voor één kind, indien dit jaartarief € 450 of meer bedraagt; korting van 25% op het totale lesgeld voor twee kinderen uit hetzelfde gezin, indien het jaartarief van elke cursus € 450 of meer bedraagt; korting van 35% op het totale lesgeld voor drie kinderen uit hetzelfde gezin, indien het jaartarief van elke cursus € 450 of meer bedraagt. De korting wordt verleend indien gelijktijdig met de aanmelding een duidelijk leesbare kopie van de Stadspas van de cursist(en) wordt meegestuurd.

> amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/stadspas

 

scholierenvergoeding

Via de Scholierenvergoeding van de gemeente Amsterdam kunnen leerlingen van 4 t/m 18 jaar (wonend in Amsterdam), met ouders met een laag inkomen en weinig vermogen een deel van het lesgeld vergoed krijgen. De vergoeding is €244 per jaar per kind op de basisschool en €325 per jaar per kind op de middelbare school (VO, MBO, BOL).

> scholierenvergoeding

 

jongerencultuurfonds

Via het Jongerencultuurfonds kunnen leerlingen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen en weining vermogen een deel van het lesgeld vergoed krijgen. Het Jongerencultuurfonds betaalt voor één culturele activiteit per jaar. Het maximum bedrag dat je vergoed kunt krijgen is 450 euro per jaar. Aanvraag gaat via een intermediair, zoals een leerkracht van school of een maatschappelijk werker. Een aanvraag kun je jaarlijks voor het volgende schooljaar indienen vanaf 15 juni.

> jongerencultuurfonds.nl

 

gratis instrument lenen

Wanneer je via het Jongerencultuurfonds muziekles volgt, kun je daar gratis een instrument bij lenen. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door het Instrumenten Depot Leerorkest.

> jongerencultuurfonds.nl/pak-aan

 

instrumentenactie

Ben je niet ouder dan 20 jaar en heb je een Stadspas, maak je gebruik van het Jongerencultuurfonds, Scholierenvergoeding of de Middeninkomenskorting? Dan kun je via de Instrumentenactie met korting een instrument huren of kopen. Je krijgt 15% korting op koopinstrumenten en 50% korting op huurinstrumenten. Deze Instrumentenactie is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam. Klik hier voor het inschrijfformulier van de Instrumentenactie.

De winkels die meedoen zijn:

Résonance, viool, altviool, cello, resonance-vioolbouw.nl
Terpstra-muziek, blaasinstrumenten en slagwerk, terpstra-muziek.nl
Soundplaza, gitaar, basgitaar, keyboard, sound-plaza.nl
Bol & Sanders piano's, bolpianos.nl/vestigingen/amsterdam.html
Clavis, piano's, clavis.nl
Saxomania (alleen koop), saxofoons, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, saxomania.com
Maas Vioolbouw (alleen koop), maasvioolbouw.nl.


Je kunt ook bij Muziekschool Amsterdam een instrument met korting huren (harp, accordeon, fagot en hobo). In principe kunnen deze instrumenten alleen voor het eerste lesjaar gehuurd worden. Blijkt echter dat er voldoende instrumenten zijn, dan kan het instrument in volgend cursusjaar ook nog gehuurd worden. De prijs voor het huren van een instrument is normaal 225 euro, met de Instrumentenactie 112,50 euro.
> klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl


Voor de Instrumentenactie geldt een maximumvergoeding, deze is voor huurinstrumenten € 250 per cursusjaar en voor koopinstrumenten eenmalig maximum € 250. Indien de vergoeding wordt toegekend (er is een maximum aantal aanvragen dat gehonoreerd kan worden) dan wordt deze in december of juni overgemaakt. De instrumentenactie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam.
> Meld je hier aan voor de instrumentenactie.

 

Middeninkomenskorting

De middeninkomenskorting is er voor leerlingen van 4 t/m 20 jaar: cursisten uit gezinnen met een inkomen tussen 120% van het minimum inkomen (€ 24.346,- voor fiscale partners en € 23.512,- voor alleenstaanden) tot 110% van het modaal eenpersoonsinkomen (€ 44.770 voor zowel fiscale partners als voor alleenstaanden), kunnen een deel van het lesgeld vergoed krijgen. Valt het verzamelinkomen tussen deze inkomensgrenzen, dan krijgt men 20% korting bij een cursus van minimaal € 450. Ter verificatie dient de belastingaangifte 2017 of inkomensverklaring geupload of meegestuurd te worden. Let op: het aantal uitgiftes van deze korting is beperkt.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan