Muziekschool Amsterdam - Audities Academie Pop, Jazz en Klassiek
jazz academie auditie academie klassiek auditie pop academie auditie

> audities talentprogramma

Heb je meer dan gemiddeld talent en wil je jezelf muzikaal flink ontwikkelen? Wil je graag samenspelen en optreden én samen met anderen muziek maken en workshops volgen? Dan is het talentprogramma van Muziekschool Amsterdam iets voor jou!


Ook als je geen les hebt bij Muziekschool Amsterdam kun je auditie doen voor de academies. Maak je alleen gebruik van één van onze talentprogramma's, dan betaal je een aangepast tarief van 242 euro.


Om toegelaten te worden tot de Academie Klassiek, de Jazz Academy of de Pop Academy doe je eerst auditie. Je wordt voor de auditie aangemeld door je ouder of verzorger via onderstaand aanmeldingsformulier. Ben je aangemeld? Dan volgt een uitnodiging voor de auditie met daarin ook de exacte auditietijd.


Wanneer en waar zijn de audities?


De audities voor het schooljaar 2019-2020 zijn op zaterdag 29 juni in onze locatie in Zuid (Bachstraat 5). Meld je hier aan.


Heb je nog vragen met betrekking tot de aanmeldmogelijkheid, dan kun je contact opnemen met Angenieta de Bie.


Hoe verder?


De commissies die de audities beoordelen worden wisselend samengesteld uit met name externe commissieleden. Leerlingen voor de Academie Klassiek doen auditie zonder begeleiding van een pianist en zonder begeleiding van een CD etc. Op deze manier kunnen alle auditanten op dezelfde wijze beoordeeld worden. Heb je na je auditie bericht ontvangen dat je bent toegelaten tot de academie van jouw keuze? Gefeliciteerd! Binnenkort vind je hier de link naar het aanmeldingsformulier voor de Academie.


Wat verwachten we van de auditanten?


We vragen van een kandidaat om twee afwisselende stukken voor te bereiden. De commissie zal letten op de volgende aspecten:
1. Niveau
2. Talent
3. Creativiteit
4. Motivatie
5. Affiniteit
Er wordt slechts 1 keer een auditiemogelijkheid geboden per genre.

Het is natuurlijk voor iedereen van belang dat de kandidaat goed voorbereid is en dat de auditie prettig verloopt. Mocht je meer informatie nodig hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met Leon van Mil voor informatie over de Jazz Academy, met Joachim Bosboom als je meer wilt weten over de Pop Academy en met Angenieta de Bie voor vragen over Academie klassiek. Wil je meer weten over het Excellence programma? Neem dan contact op met Peter Kranen. Veel succes gewenst met de voorbereidingen.

Procedure audities en overgangsexamens

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan