KIRANA%2004%20-%20photo%20by%20Agnete%20Schlichtkrull%20-%20COPENHAGEN%20website.jpg
04-02-2020

voorjaarsvakantie amsterdam: de leukste muziek activiteiten

Voorjaarsvakantie 2020 staat voor de deur en daarmee een scala aan leuke muzikale activiteiten voor kinderen en jongeren! Amsterdam barst uit z'n voegen van de evenementen, concerten, kindertheater en ga zo maar door. We maakten een kleine selectie voor je!


1. Werk mee aan theaterproductie Kirana in de Meervaart (9-14 jaar)

Dinsdag 18 februari-vrijdag 23 februari | Theater Meervaart Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er met een hele bubs kinderen keihard aan het project Kirana gewerkt. Ben je tussen de 9 en 14 jaar, dan ben jij ook van harte uitgenodigd om mee te doen! Je ontdekt je creatieve kant en het fijne is: je hoeft er nog niks voor te kunnen. Je kunt je opgeven voor dans óf muziek. meer informatie & tickets2. jeugdfestival: zing mee bij het Zwanenmeer (7-12 jaar)

vrijdag 21 februari - zondag 23 februari | CC Amstel CC Amstel, Rialto en OBA Amsterdam organiseren weer een jeugdfestival, met allemaal mooie voorstellingen en films. Onder andere Zwanenmeer van Holland Opera staat op het programma. 
Zwanenmeer is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Van te voren is er een zangworkshop! Iedereen tussen de 7 en 12 jaar oud kan zich opgeven. Voorafgaand aan de voorstelling oefen je met de hele cast en muzikanten en tijdens de voorstelling zing je de opening meerstemmig mee samen met de twee hoofdrolspelers, hoe cool is dat? Volkskrant: "Mix het beroemde ballet van Pjotr Tsjaikovski met het sprookje De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen, voeg een vleugje Assepoester toe, en je hebt een leuk libretti voor een jeugdopera!" meer informatie & tickets3. Hip Hop Hoera The Remix - Don't Hit Mama (4+ jaar)


Zaterdag 15 februari | 15:00 uur | Plein Theater Deze interactieve hiphop voorstelling is voor jong publiek. Na het grote succes van Hip Hop Hoera! Gooit Don’t Hit Mama de hit uit 2016 in The Remix. Drie fenomenale urban dansers shaken en grooven in een humoristische hiphopvoorstelling over ik, jij en wij. Kom naar het Plein Theater in Amsterdam als je dit mee wilt maken. meer informatie & tickets 4. vreemde streken (6+jaar)

Zondag 16 februari | 13:30 uur - 14:20 | Muziekgebouw aan 't IJ Ook zonder op reis te gaan, kun je hele nieuwe werelden ontdekken. Namelijk in muziek! Wie goed luistert en altijd nieuwsgierig blijft, ontdekt in muziek altijd weer iets nieuws. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe Ierse folk je anders leert luisteren naar de muziek van Bach, en andersom. In Vreemde streken gaan een violist, een altviolist en een cellist op zoek naar deze nieuwe muzikale werelden. Kom naar het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, voor deze ontdekkingsreis. meer informatie & tickets


5. kinderconcert: Maankozijn (6+ jaar)

Zondag 16 februari | 13:00-14:00 & 15:30-16:30 | Het Concertgebouw Uit welk venster op de wereld je ook kijkt, overal zie je de maan. En de maan ziet jou. Maankozijn is een muzikale reis rond de wereld, met de maan als reisgenoot. Ga je mee op reis? Het Maankozijn wordt uitgevoerd door het Concertgebouworkest. Voor én na het concert kun je instrumenten uitproberen bij de Instrumententuin in het Concertgebouw, mits je je hebt aangemeld bij Entrée Junior (€5 per jaar). De Instrumententuin wordt begeleid door docenten van de muziekschool. meer informatie & tickets