AJunSo_Texel_2022_Groepsfoto_1.png
30-05-2022

Uitwisselingsconcert AJunSo op Texel groot succes!

Op zaterdag 21 mei was het zover, ons jeugdorkest van AJunSo (onder leiding van Peter Veenhuizen) ging op tournee naar Texel voor de jaarlijkse uitwisseling met het Texelse jeugdorkest Artex Fortissimo (onder leiding van Loes Bakker). Dat beloofde een weekend vol met plezier, muziek en leuke groepsactiviteiten.

“Het was geweldig om na 2 jaren eindelijk weer naar Texel te gaan met AJunSo!” – Peter Veenhuizen

Op zaterdagochtend vertrokken de jonge muzikanten met de bus vanuit Amsterdam richting de veerboot naar het Waddeneiland Texel toe. Tijdens de busrit begon het plezier al en leerden de kinderen elkaar beter kennen door het tourboek met vragen in te vullen. Eenmaal op het eiland aangekomen bracht de bus hen verder naar Den Burg en kwam de groep aan bij het scoutinggebouw, dit was ook de overnachtingsplek. Er werd meteen druk gerepeteerd, want om 15:00 uur begon het concert in het Glazen Paleis. Alle orkestleden zijn voor het concert gaan flyeren in het dorp en hebben veel enthousiaste bezoekers weten te trekken naar het Glazen Paleis, een prachtige locatie in het park bij het centrum van Den Burg. Tijdens het concert speelden het Amsterdamse jeugdorkest AJunSo samen met het Texelse jeugdorkest Fortissimo zowel klassieke muziekstukken als pop, van Mr. Blue Sky van Electric Light Orchestra tot de Persian March van Johann Strauss II. De vrolijke klanken van alle instrumenten waren goed in het park te horen.

Concert AJunSo in het Glazen Paleis op Texel

Concert AJunSo in het Glazen Paleis, Texel

Na het concert was er voor de jonge muzikanten een lekkere maaltijd in de buitenlucht, het was tenslotte prachtig weer! Ook na het eten hebben alle kinderen zich goed vermaakt; van lekker ravotten in de omgeving tot voetballen op het terrein bij het gebouw. ’s Avonds was het tijd voor de muzikale quiz waarbij alle orkestleden, en het winnende groepje in het bijzonder, goed hun muzikale kennis hebben laten zien.

AJunSo lunch op Texel

Wat dirigent Peter Veenhuizen het leukste aan dit uitwisselingsweekend vindt, is dat de kinderen van beide orkesten al heel snel en goed met elkaar omgaan tijdens het uitstapje. “Je merkt dat muziek voor verbinding zorgt. De kinderen gaan echt met elkaar om als één groep.”, vertelt Peter Veenhuizen. Door het jarenlang samenspelen ontstaan er hechte vriendschappen tussen de kinderen van het jeugdorkest. Volgens de dirigent van AJunSo draagt spelen in een orkest bij aan het verantwoordelijkheidsgevoel en merk je dat de jonge muzikanten goed leren om de waarde van iets in te schatten.

De volgende ochtend was het stralend weer en ging de groep, na een gezamenlijk ontbijt, weer de bus in op weg naar het volgende concert bij Zorgboerderij het Maartenhuis in De Koog. Het publiek bij de zorgboerderij was heel enthousiast en het orkest had zelfs een nieuwe dirigent erbij! Een van de bewoners nam het stokje over van Peter Veenhuizen en vond het geweldig om de muzikanten te leiden. Ook dit concert was een groot succes en blijft voor de kinderen iets om over na te praten tot het volgende uitstapje.

“Het mooie aan deze uitwisseling is dat de kinderen ook leren om met andere mensen om te gaan en dat in een orkest spelen zoveel meer betekent dan alleen een beetje muziek met elkaar maken.” – Peter Veenhuizen

AJunSo op het strand, Texel

De volgende stop was het strand, wat natuurlijk niet mocht ontbreken tijdens een uitstapje naar het eiland. De groep had de tijd om lekker uit te waaien en te genieten op het strand voordat de boot- en busreis naar Amsterdam weer begon. Tot ieders verbazing duurde dit uitwisselingsweekend zelfs een uurtje langer dan gepland, de bus was de groep namelijk vergeten op te halen van de boot. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken en eenmaal terug in Amsterdam had iedereen genoeg leuke verhalen te vertellen aan het thuisfront.

AJunSo op de boot

Het was een zeer geslaagd muzikaal weekend op het Waddeneiland Texel. Het orkest kijkt al weer uit naar het volgende uitwisselingsconcert! Op zondag 19 juni komt het Texelse orkest Fortissimo naar Amsterdam voor het AYSO Vaderdag concert.

AJunSo groepsfoto Texel

Het was geweldig om na 2 jaren eindelijk weer naar Texel te gaan met AJunSo!

Peter Veenhuizen, dirigent AJunSo