89914050_10220511287828789_1118331775035113472_o.jpg
28-03-2020

Wat gebeurt er nu online bij de muziekschool?

Heel erg veel, kunnen we je vertellen! Er ontspruiten allerlei online initiatieven waardoor niet alleen 90% van de lessen gewoon kunnen doorgaan, maar er ook online concerten en vette gratis digidingen ontstaan. 


Onze docenten vliegen naar je toe

Nu leerlingen niet naar de muziekschool kunnen komen voor muziekles, komen onze docenten gewoon bij de leerlingen thuis! Digitaal wel te verstaan.

Saxdocent Leon was een van de eerste docenten die zijn online lespraktijk had ingericht.

En al snel volgden gitaardocent Alexander Kyrkos en de rest. 

En de groepslessen? 

Voor de groepslessen zijn andere alternatieven bedacht. De groepslessen voor de kleinere kinderen, zoals Muziek met peuters, Spelen met muziek en Ontdek je instrument, worden vervangen voor een reeks video's. Deze kunnen deelnemers vinden op een speciaal voor hen in het leven geroepen website. Zo kunnen ouders met hun kinderen thuis de lessen blijven volgen. 

 

Lessen in het basisonderwijs

Muziekschool Amsterdam geeft op de meeste Amsterdamse basisscholen muziekles. Ook daar worden nu digitale stappen gezet: Muziekdocent Gerrit de Boer heeft deze week weer zijn vertrouwde groepen 3, 4 en 5 van het MKC op IJburg les gegevens. 24 kinderen én juf Merel met z'n allen op Zoom. De kids waren superblij om elkaar en meester Gerrit weer te zien. Met de ouders stand by op de achtergrond en Gerrit op de gitaar hebben ze lekker met elkaar gezongen. 

openbare digitale muzieklessen voor kids

Naast de bovenstaande lessen voor huidige leerlingen, zijn er via de muziekschool ook diverse gratis openbare online lessen te volgen:

  • ZingZonline elke werkdag bieden we gratis online lessen die we normaal gesproken op basisscholen geven. Om 10.00 uur staan er via Instagram 3 muzieklessen klaar: één voor groep 1-2, groep 3-4 en groep 5-6.
  • Hip hop muziekles (groep 7) door muziekdocent Emilie la Haye. 
  • Kliederen met klanken (groep 1 t/m 3) voorlopig komt er elke vrijdag een nieuwe aflevering, met o.a. Pepijn Gunneweg. Het concept en de muziek zijn van Bas Fortgens.


online concert van ayso

En verder keet ons Jeugdorkest AYSO via het digitale vergaderprogramma Zoom door alsof er niks aan de hand is én hebben ze samen aan een geweldig online concert gewerkt. Allemaal vanuit hun eigen huis! Zie het filmpje hieronder.

Aan creativiteit en muzikaliteit dus geen gebrek in deze gekke tijden. Geniet daarvan en maak plezier!