27-01-2023

Inzamelingsactie: Help de jongerenband Jazz Focus Bigband naar New York


De prijswinnende jeugdbigband wordt sinds 2019 geleid door Lorenzo Mignacca. Hij zet de missie van de 'godfather van de Amsterdams Jazzscene', Peter Guidi, voort. De 20-koppige bigband zit barstensvol muzikaal talent en brengt de jazz echt tot leven. De band won twee keer op een rij de eerste prijs van het Prinses Christina Concours en speelde afgelopen jaar weer op het North Sea Jazz Festival. Ook heeft de band naast alle talloze optredens op de Amsterdamse Uitmarkt en in het Concertgebouw gespeeld.

De band is uitgenodigd door Marc Mommaas, directeur van de New York Jazz Workshop, voor een uitwisseling met leerlingen van zijn muziekschool in Manhattan en door Mark Gross, directeur van NJPAC voor een uitwisseling met studenten van Jazz for Teens. 

Peter Guidi, het boegbeeld van de Jazz afdeling van de Muziekschool Amsterdam, is met een andere Big Band (Junior Jazz Unlimited) in 2015 naar New York gereisd, en de ervaring daar bleek voor de leerlingen destijds van grote waarde; de contacten die daaruit voortvloeiden ook.

Dit project biedt deze toekomstige professionele musici een unieke kans om in het Jazzcentrum van de wereld vakkennis op te doen door bijzondere workshops te volgen, zelf op te treden en met leeftijdgenoten kennis en passie uit te wisselen. 

"Onze grote droom is om met z'n allen naar New York te gaan. Daar kunnen we namelijk vette masterclasses volgen van o.a. het Lincoln Centre Orchestra en kunnen we naar bijzondere concerten én die zelf geven! Zo kunnen we de scene proeven van dé jazz hoofdstad van de wereld. Van deze reis kunnen we heel veel leren als (toekomstige) professionele musici."

Lees hier meer over het project.
Onze dank is groot.

Muzikale groet,
Age, Charlie, Daniel, Diëgo, Hannah, Jasper, Jelle, Lorenzo, Matthis, Michel, Milika, Noisa, Ole, Pim, Sam, Samu, Sham, Stijn, Thomas en Veerle (de Jazz Focus Bigband)