30-03-2020

gratis apps waar je muziek mee maakt

Wil jij je muzikale skills digitaal verrijken, of lijkt het je gewoon wel wat om een hele band in je broekzak te hebben? Bekijk deze 5 (bijna) gratis apps dan eens! 

Novation Launchpad: lekker loopen


De Novation Launchpad is een hardware-apparaat dat door dj’s on stage wordt gebruikt. In de gelijknamige app kun je loops ordenen in sets en deze loops aan- en uitzetten door erop te tikken. Effecten vind je hier ook. Heb je een vette song geproduceerd, dan verstuur je hem eenvoudig naar je SoundCloud-account.

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS


Garageband: een band in je pocket


Deze app is gratis te downloaden in de Appstore. Vervolgens is het een makkie om er muziek mee te maken, op te nemen en te delen waar je ook bent. Je kunt allerlei instrumenten ‘bespelen’ zoals drums, snaarinstrumenten en piano. Én je neemt gemakkelijk zang op. Er is veel mogelijk met Garageband dus experimenteer er lekker op los!

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS

Music Maker Jam: jamt je wereld

Met meer dan honderd muziekstijlen in je broekzak heeft iederéén het naar zijn zin met Music Maker Jam. Klassiek, pop, wereldmuziek, rock: je kiest de stijl die bij jou past en kan dan helemaal los. De app heeft namelijk ook een mixer met acht sporen, waardoor je echt alle kanten op kunt. Top je kunsten af met je eigen zang en voilà: een hit is geboren. 
Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android


Smule: zing uit volle borst!

Heb je zin om lekker te zingen en je skills te verbeteren? Dat gaat uitstekend in de karaoke-app van Smule. Je kunt vier genres kiezen. Lekkere meezingers, popliedjes, rocknummers: er is voor ieder wat wils. Kies vervolgens een nummer uit je favoriete genre, doe je oortjes in en Sing! Het fijne aan deze karaoke-app is dat je direct ziet of je bepaalde noten haalt. Achteraf krijg je jouw score te zien en kun je ook horen hoe je hebt gezongen. Heel leerzaam! Als je klaar bent met het zingen wordt het liedje op je account geplaatst, openbaar of alleen voor jou zichtbaar. Voor elk liedje krijg je credits waar je vervolgens weer andere liedjes mee kunt downloaden. Zin in een duetje? Dat kan samen met andere gebruikers.
Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Hum: voor de singer-songwriter
In Hum kun je handig alle teksten en schetsen van een liedje kwijt. Je maakt gemakkelijk een nieuw liedje aan en verzamelt bij dit nummer alle tekstideeën voor je nieuwste hit. Iets inzingen of opnemen kan ook en wordt dan bij dat specifieke nummer opgeslagen. Bovendien kun je een toonsoort aangeven en of het een treurig liedje betreft of juist een blij nummer is. Later kun je je ideeën filteren op basis van deze kenmerken.
Prijs: € 1,79
Beschikbaar voor: iOS