logo-pcc-rood-2.jpg
25-10-2021

Kwin en Quintuple bij het Prinses Christina Concours!

Wauw, dit jaar doen er twee fantastische jazz bands van de muziekschool mee met de het Prinses Christina Concours!

Het Prinses Christina Concours is een belangrijke wedstrijd voor jazz muziek. Dit jaar dingen bijna 40 bands mee om de felbegeerde finale plaatsen en de kans om op 14 november op te treden in het BIMHUIS. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit professionele muzikanten o.l.v. radiopresentator/muzikant Co de Kloet.

 

stem je mee?

Ook wij kunnen Quintuple en Kwin naar de finale helpen. Stem nu om te bepalen wie de winnaar van de publieksprijs wordt! We hopen op veel stemmen, dus spread the word, en vergeet niet op jouw favoriet te stemmen!

 

Kwin

Terra, Veerle, Sam, Daniel en Stijn zijn samen Kwin. Al vanaf jonge leeftijd hebben ze alle vijf een diepgewortelde fascinatie gehad voor jazz. Het was de drijfveer voor vele uren oefenen, repeteren en spelen in verschillende bands. Uiteindelijk vonden ze elkaar. Wat hen verbindt is niet alleen de passie voor dezelfde muziekstijl, maar vooral ook de wens om constant het maximale uit henzelf te halen. Voor Kwin is het Prinses Christina Concours niet alleen een once-in-a-lifetime evenement, waar ze al heel lang aan mee wilden doen, maar vooral ook een kans om hun spel aan een kritische blik te onderwerpen en daarmee het naar een hoger niveau te kunnen tillen. 

Stem hier op Kwin!

 

quintuple

De band Quintuple bestaat uit Elmer, Alessandro, Naomi, Willem en Pomme. In hun inzending spelen ze 'You Can't Steal My Joy', een lekker energiek nummer uit de nieuwe Britse scene. Ookal spelen ze het nog niet zo lang, is dit wel waar we naartoe willen. 'Watermelon Man' spelen ze al langer. Op de groove van het nummer zie je alle vijf de muzikanten dan ook enorm swingen. 

Stem hier op Quintuple!