10-11-2023

Kick-off to New York

Op 23 oktober was het zo ver: de Jazz Focus Bigband stapte in het vliegtuig voor een onvergetelijke uitwisselingsreis naar New York. De band werd uitgenodigd voor deze reis door Marc Mommaas, directeur van de New York Jazz Workshop, voor een uitwisseling met leerlingen van zijn muziekschool in Manhattan en door Mark Gross, directeur van New Jersey Performing Arts Center voor een uitwisseling met studenten van Jazz for Teens.

De Bigband is een groep van 19 jongeren met een enorme passie voor muziek, waarvan een aantal leden later ook professioneel jazzmuzikant willen worden. Dit project gaf deze jonge muzikanten de ultieme kans om in het Jazzcentrum van de wereld vakkennis op te doen door bijzondere workshops te volgen, zelf op te treden en met leeftijdgenoten kennis en passie uit te wisselen.

Voordat de band naar New York vertrok gaven ze op 20 oktober nog een Farewell concert in het Conservatorium van Amsterdam. De hele avond werd de Blue Stage gevuld met zwoele jazzklanken en vreugde van de bandleden en het publiek. Samen met de trotse presentatie van hun nieuwe CD, en het gastoptreden van Mark Gross, werd het een bijzondere avond.

Dit avontuur hadden we niet kunnen meemaken zonder de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam, The Netherland-America Foundation, Peter Guidi Foundation, en natuurlijk de donateurs die ons met gulle bijdragen hebben gesteund met het crowdfundingproject.