FVS_0151.jpg
17-05-2019

De workshops zijn bekend!

Het workshop programma is voor alle bezoekers tussen 8 en 16 jaar, voor de 'ik heb nog nooit een instrument vastgehouden' jongens en meisjes tot de volleerde musici. 

Je kan in het programma hieronder of op de website van AMP Festival alvast kijken welke workshops je leuk lijken. Het inschrijven kan je op het festival zelf doen. 

Didgeridoo maar mee!

De didgeridoo is het instrument van de Aboriginals in Australië. Dit instrument dat traditioneel gemaakt wordt van een door termieten uitgeholde boomstam gebruiken de Aboriginals bij rituelen en ceremonies. Door op een speciale manier tegelijkertijd in te ademen en uit te ademen kunnen sommige spelers wel een uur lang non stop blazen en door blijven spelen. 

Instant Composing

Componeren lijkt heel moeilijk, maar het is stiekem heel erg makkelijk. Met instant composing maak je in een paar minuten al muziek en bouw je de compositie samen verder uit. Iedereen kan het: het leeft en bruist en jij bent de componist!

Drummen voor Niet-Drummers

Iedereen kan drummen, iedereen heeft ritmegevoel. Je moet het alleen nog even ontdekken en ontwikkelen. In deze workshop gaan we daar een begin mee maken. Ontdek hoeveel muziek er in een drumstel zit!

Jamming @the HUB!
(uitproberen)

De Jam Hub Tower is een een mobiele popband waar je op speelse wijze pop instrumenten kunt uitproberen. Pak die gitaar of neem die drumstokken en speel er op los! De begeleidende coach legt je alles uit over de instrumenten die gebruikt worden in popbands en hoe je daar op kan spelen. Warm gelopen voor het echte werk! Doe dan beneden mee in de workshop: popband! meteen spelen.

Jamming @the HUB!
(de workshop)

Wil jij meemaken hoe het is om in een echte popband te spelen? Speel mee in deze workshop voor iedereen die (nog) niet een instrument speelt. Je kunt uitproberen op gitaar-keyboard-bas-drums en natuurlijk zingen (want wat is en band nu zonder zangers?) Je hoeft je geen zorgen te maken dat je nog nooit gespeeld hebt, onze coach geeft met een paar simpele truks aan wat je moet doen. En dan: spelen maar! Aan het eind laat je aan je ouders en vrienden horen wat je samen hebt gemaakt.

Sing & Songwriting

In deze workshop ga je aan de slag met het schrijven van akkoorden en teksten. Je leert in een notendop basistechnieken om op creatieve wijze tot een tekst te komen en schrijft daar muziek bij op je gitaar of piano. In 45 minuten schrijf je een pakkend refrein dat je aan het eind opneemt op je mobile device: misschien wel de opmaat voor jouw eerste muziekalbum!

Body Percussion

Je danst en je drumt en er ontstaan te gekke beats!

Iedereen zit vol ritme, alleen sommige mensen moeten dat nog even ontdekken. Ga klappen, stampen, knippen met je vingers en nog veel meer. Het wordt één groot ritmisch feest, vol energie.

Kom het gewoon proberen en ontdek de groove die je in je hebt!

Loopstation Performance Skills

Maak beats met je stem en een loopstation! Werk aan jeattitude als performer. Pak je publiek helemaal in!

Performer Otion kan alles; dansen, zingen, beats maken on the spot, loops draaien. Hij laat je zien hoe jij dat ook doet.

Muziekbeats maken op een MacBook

Veel songs worden niet vanuit een band gemaakt maar vanuit de computer. In de ze workshop ga je aan de slag op de Mac met Ableton Live, momenteel de meest gebruikte productie software voor het maken van beats. Je leert de basistechnieken van het programma en creëert d.m.v. samples - live recording - editting een nieuwe song. Aan het eind van de workshop upload je jouw beat zodat je hem overal kan laten horen.

Beats Loops & Drummin’

In veel nieuwe popsongs worden electronische drum geluiden gebruikt. Je maakt kennis met electronische pads en hoe je beats, loops en samples kunt gebruiken (in combinatie) met je akoestische drums. Je leert deze te maken in muzieksoftware en speelt zelf mee op je eigen gemaakte loops en beats. This is the new way of drumming! Aan het eind laat je aan je ouders en vrienden horen wat je hebt gemaakt.

Popband
meteen spelen

Speel je al een instrument of zing je al vaker? Wil je dat (ook) in een band doen? Dan is deze workshop voor jou! De coach gaat met je aan de slag om een bekend popnummer te spelen. Met een aantal eenvoudige voorbeelden ontdek je hoe je het nummer speelt. Het is niet erg als je nog niet zo lang speelt, je kunt op alle niveaus meedoen. We gaan meteen samenspelen en geven aan het eind al ons eerste optreden(tje) voor je ouders en vrienden.

 

En er komt nog veel meer!
Denk aan:

  • muziektheater
  • Klezmer viool
  • LP’s draaien als een DJ

….

Hou voor het volledige programma de website van AMP Festival in de gaten!