Naamloos-1.jpg
20-01-2020

Oud-leerling Mees Vos boekt succes

Soms krijgen onze docenten leuke berichtjes van oud-leerlingen. Zo ontving Hoorndocent Angenieta de Bie onlangs een leuk mailtje van Mees Vos. Als klein, zesjarig Meesje stapte hij de muziekschool binnen met een niet alledaagse missie: hij moest en zou de hoorn onder de knie krijgen. Nou, dát is hem gelukt. In zijn mail vertelt Mees dat hij vanaf volgend seizoen begint als eerste hoornist bij het Gelders Orkest. "Maar bovenal ben ik aangesteld als nieuwe Hoofdvakdocent Hoorn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een droom die uitkomt. En daar wil ik ook jou voor bedanken: mijn basis is bij jou gevormd!" Daarnaast geeft Mees heel aardig aan dat leerlingen die overwegen hoorn verder te studeren aan een conservatorium, altijd gratis een proefles mogen volgen bij hem, in Amsterdam of Den Haag. Kijk dít vinden we nou leuke berichten!


biografie mees vos

Mees Vos (Amsterdam,1994) begon op zesjarige leeftijd met hoorn spelen. Op zijn twaalfde ging hij naar de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Martin van de Merwe. Na het succesvol afronden van zijn bachelor studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen, studeerde hij verder aan de ‘Franz Liszt’ Hochschule für Musik Weimar bij Prof. Jörg Brückner. Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde docenten zoals onder andere Frøydis Ree Wekre, Stefan Dohr en Peter Damm.

Nog tijdens zijn studie in Weimar werd hij aangesteld als solo-hoornist bij de Staatskapelle Weimar. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hij speelde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Budapest Festival Orkest, Verbier Festival Orkest, HR-Sinfonieorchester Frankfurt en diverse Nederlandse orkesten en ensembles. Hij speelde onder gerenommeerde dirigenten als Valery Gergiev, Iván Fischer, Jaap van Zweden en Christoph Eschenbach. Naast het spelen in het orkest heeft Mees een grote liefde voor het spelen van moderne muziek en kamermuziek. 

Bekijk hier de website van Mees.