Delphine Palumbo.png
19-12-2023

Excellence leerling Delphine Palumbo

Mijn naam is Delphine, ik ben 16 jaar oud en speel harp en piano. Vanaf mijn 11e nam ik als externe leerling deel aan het Excellence Programma van Muziekschool Amsterdam Zuid. Ik heb altijd enorm genoten van de theorie- en compositielessen van eerst Hugo Bakker, en later Nicolas Papadimitriou. De regelmatig georganiseerde Excellence concerten waren voor mij altijd fijn om naartoe te werken en naar uit te kijken!

In begin 2020 gingen we met een paar Excellence leerlingen naar Kalamata in Griekenland voor een uitwisseling met het conservatorium daar. Dat is een ervaring die mij heel mooie herinneringen heeft gegeven. Op mijn 15e ging ik naar de
Academie voor Muzikaal Talent in het conservatorium van Utrecht, waar ik les had van Erika Waardenburg (harp) en Marjès Benoist (piano) Een maand geleden ben ik begonnen op de Musica Mundi School in Waterloo, België. Dit is een boarding school waar de academische en professionele muzikale opleiding worden gecombineerd. Ik heb twee zomers de Musica Mundi Festival and Summercourse meegedaan, en had zo al met de school en docenten kennisgemaakt. Hier ga ik de laatste twee jaar van mijn middelbare school afmaken.

Dankzij Peter Kranen en de Excellence ben ik hier gekomen, en ik hoop met mijn verhaal anderen te inspireren!

Bekijk hieronder het optreden van Delphine op de harp.