FVS_1177.jpg
18-11-2019

Excellente broer en zus naar Kalamata!

Broer Simon en zus Robin de Smit wonnen vorig jaar de Amsterdamse Muziekprijs (nu: AMP Festival): hét event voor Amsterdamse muziekgroepen tot 17 jaar. Met het prijzengeld heeft het duo coachingslessen gevolgd. Op een idee gebracht, volgden broer en zus afgelopen zomer een serie masterclasses op het conservatorium van Kalamata, Griekenland. Dat bleek geweldig! Lees hieronder hun reisverslagje.


Robin & Simon op de International Kalamata Music Days

"We zijn deze zomer naar Griekenland geweest om mee te doen met de International Kalamata Music Days. Dit is een festival waar je tien dagen lang een masterclass krijgt van hele goede musici. Je laat de muziekstukken waaraan je hebt gewerkt vervolgens horen op een aantal concerten. Er zijn ook concerten van onder andere de docenten, waar je gratis naar toe mag. Wij maken al best lang muziek en vonden het heel leuk om les te krijgen van zulke goede musici. Het was interessant om een keer van een andere docent les te krijgen. Het niveau lag best hoog. We kregen dan ook veel goede tips om aan te werken en we hebben veel geleerd. De lessen waren in het Engels, het is immers een internationaal festival. Wij waren de enige Nederlanders op het festival dus we hebben de hele tijd Engels gepraat en veel andere muziekstudenten leren kennen uit allerlei verschillende landen. Kalamata is daarbij ook een hele mooie stad met een mooi strand en lekker eten. De sfeer was ook heel goed op de muziekschool. De mensen van de organisatie en de docenten waren allemaal heel aardig."

Prijzengeld goed besteed

"Wij spelen heel graag duo’s en hebben ook een keer met z’n tweeën meegedaan aan de Amsterdamse Muziekprijs. De coachingslessen die we wonnen smaakten naar meer: het leek ons leuk om een keer een masterclass te volgen en al helemaal in combinatie met een vakantie naar Griekenland. We waren heel benieuwd naar de International Kalamata Music Days en toen we zagen dat we ons daarvoor konden inschrijven, hebben we dat meteen gedaan. Het festival was een groot succes en we raden iedereen aan om ook een keer deel te nemen aan de Kalamata Music Days."


Simon en Robin