dreumes apps.jpg
16-04-2020

3 muziek apps voor de kleinsten

We hebben drie superleuke muziek apps voor de allerkleinsten geselecteerd. Peuters en kleuters zijn ongelofelijk gevoelig voor ritme en klank. Maar wist je dat muziek maken niet alleen léuk is voor de kleintjes, maar ook goed voor bijvoorbeeld de taalontwikkeling, de motoriek, het associatief vermogen en de creativiteit? Het proberen waard dus!

1. Duckie Deck Homemade orchestra

De wereld, dus ook jouw huis zit barstensvol muziek! Je wist het misschien niet maar een glazen pot met nootjes kan een heel leuk geluidje voortbrengen als je het schudt. Maar ook een vel papier dat je scheurt of het klepperen van bestek. Tik op de verschillende plaatjes en je hoort direct welk geluid een voorwerk maakt. Met deze app kun je per voorwerp horen welk geluid het maakt, maar ook wat er gebeurt als je drie voorwerpen tegelijk in zet. Zo maak je een heel huis-tuin-en keuken concert! Wat ook leuk is: je kunt de in de app opgedane inspiratie naar de 'echte wereld' verplaatsen: klinken die pannendeksels echt zo als je ze tegen elkaar aan mept? En die sleutelbos? Al met al een simpele maar leuke manier om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Kosten: €2,99 (Apple App Store), €1,73(Google Play)
Voor: iPhone, iPad, iPod, Android
Leeftijd: vanaf 3 jaar

2. Kinderliedjes #1


Deze app bevat 20 kinderliedjes die lekker meegezongen kunnen worden. Tegelijkertijd kunnen kinderen met verschillende interactieve geluiden en bewegende elementen spelen. Kleuters kunnen zelfstandig de app bedienen, terwijl er voor baby's een speciale modus is toegevoegd zodat alle liedjes en animaties automatisch afspelen. 

Kosten: €2,99
Geschikt voor: iPhone, iPad
Leeftijd: vanaf 4 jaar

3. Easy music

Muziek is overal en je maakt het zonder dat je het doorhebt! Dat is een beetje de kernboodschap van deze erg mooi vormgegeven app. Kinderen wandelen en vliegen door de sprookjesachtige wereld en luisteren naar de muziek van de wind, vogels, kikkers, beren en al het andere dat ze tegenkomen. De app is erg gebruiksvriendelijk door de heldere instructies die worden gegeven. Je kunt ook zelf een muziekstukje maken in het componeerkasteel. Losgaan op de regenboogpiano behoort ook tot de opties. 
 
Kosten: €3,99
Geschikt voor: iPhone, iPad
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Taal: 19 talen waaronder Nederlands