jazz kidz premiere fotografie  (0000).jpg
14-12-2019

Première let the jazz kidz play grandioos succes!

De filmpremière van Let the Jazz Kidz Play, een korte film over onze Jazz Kidz, was een succes! Een tjokvolle zaal lachte hartelijk óm, en klapte bewonderend vóór de Kidz op het witte doek. Na afloop werd het publiek getrakteerd op een live performance door The Stars Themselves!

korte film: Let the Jazz Kidz play

Afgelopen mei wonnen de Jazz Kidz de Amsterdamse Muziekprijs tijdens het AMP Festival 2019.

Met het prijzengeld konden zij de documentaire Let the Jazz Kidz Play laten maken door filmmaker Frans Lasès (o.a. Villa Achterwerk) en zijn dochter Terra Lasès (jazzmuzikante). De Jazz Kidz is de junioren bigband van Muziekschool Amsterdam en bestaat uit kinderen tussen de 9-13 jaar oud. In de documentaire volgen we de Jazz Kidz en bandleider/coach Leon van Mil tijdens hun repetities en bij hun optreden op het Kinder Muziek Festival in Bergen, het Loosdrecht Jazz festival en de JazzMArathon in het Bimhuis. Op ontwapenende wijze vertellen de kinderen tussendoor iets over de liefde voor hun instrument en hun idee over jazzmuziek.
Op zaterdag 14 december is de Grand Première van de documentaire in Studio/K in Amsterdam.

Kon je er niet bij zijn of wil je de DVD in het nieuwe jaar kado doen aan ome Erik? Stuur dan een mailtje naar Marketingmedewerker Laura, zij zorgt er dan voor dat er een exemplaar bij de balie op locatie Centrum-Oost of Zuid ligt. Of vraag bandleider Leon van Mil om een DVD. De DVD kost €10 en daarmee sponsor je direct de Jazz Kidz!