MUZIEKSCHOOL_NOORD034.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD026.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD018.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD040.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD029.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD117.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD070.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD076.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD088.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD107.jpg
MUZIEKSCHOOL_NOORD092.jpg
13-04-2022

Ministry of jazz

Een middag vol classic jazz!

Zondag was wel een heel bijzondere dag voor de Jazz Academy, want de combo's kregen exclusieve masterclasses van wereldberoemde jazzartiesten.

Niemand minder dan Leroy Jones en Adonis Rose, twee van de grootste namen in de New Orleans jazz scene, kwamen langs bij Muziekschool Amsterdam Noord om samen met alle combo's te werken. Tijdens de masterclass werd er gekeken naar de muziek van de combo's zelf, maar werden onze leerlingen ook ondergedompeld in de New Orleans Jazz. 

Ook de altsaxofonis Pathorn Srikaranonda en klarinettist Eiji Hanaoka deden hun ronde langs onze jazz combo's samen met Nederlands oudste Jazzorkest, de Dutch Swing College Band. Zo werd het een middag vol met classic jazz! 

Om 5 uur kwam iedereen samen in de grote zaal voor een prachtig eindoptreden. Eerst werden alle gastartiesten voorgesteld en kregen we prachtige muziek te horen door de Dutch Swing College Band. Daarna betraden ook onze combo's het podium, en tot ieders verrassing kregen zij spontaan versterking door onze beroemde gasten. Uiteindelijk eindigde de avond in een fantastische uitvoering door alle muzikanten van 'When the Saints'.

Bedankt allemaal voor deze fantastische dag!

 

Gastartiesten:

Dutch Swing College Band

De Dutch Swing College Band is de belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese traditionele jazz.

De band bestaat uit Keesjan Hoogeboom, Adrie Braat, David Kukacs, Frits Landesbergen, Bert Boeren en Peter Kanters. 

Adonis Rose

Grammy award winnaar Adonis Rose is een beroemde drummer uit New Orleans. Rose is de creatief directeur van the New Orleans Jazz Orchestra. Tijdens zijn carrière van de afgelopen twintig jaar heeft hij gespeeld met de grootste namen uit de Jazz wereld, zoals Terence Blanchard, Betty Carter, Dianne Reeves, Marcus Roberts, Jazz at Lincoln Center, Harry Connick, Jr, Wynton Marsalis en Nicholas Payton. In 2010, won hij een Grammy Award met the New Orleans Jazz Orchestra voor Best Large Ensemble.

Pathorn Srikaranonda

Pathorn speelde jarenlang, vanaf zijn 13e, in de Au Saw Friday Band, de band van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej. Later introduceerde hij het gebruik van Thaise instrumenten in de classic jazz. 

Leroy Jones

Leroy Jones (New Orleans, 20 februari 1958) is een Amerikaanse jazztrompettist, zanger, componist en arrangeur. Volgens Digby Fairweather is hij een van de interessantste en creatiefste onder de nieuwe musici die New Orleans-jazz spelen.

Jones begon op zijn tiende met muziek maken. Op zijn dertiende werd hij ontdekt door Danny Barker, een van de belangrijkste muzikanten uit de begin tijd van de classic jazz in New Orleans, en begon hij te spelen in de door Barker georganiseerde marching band van de Fairview Baptist Church in New Orleans. Later werkte hij onder andere met Eddie Vinson, Della Reese, Leroy Bates, Hollis Carmouche en Harry Connick jr. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen band.

Eiji Hanaoka

Hanaoka is een fantastisch voorbeeld van de classic jazz. Met zijn virtuoze spel en intellectuele aanpak is hij ook een van de belangrijkste vertolkers van deze stijl in Japan.