ertewsx.jpg
12-03-2020

Reisverslag Kalamata Excellenceleerlingen

Excellence naar Kalamata

Excellence-leerlingen Delphine, Claudio, Cecelia, Teresa en Julia zijn in de voorjaarsvakantie naar Kalamata (Zuid-Griekenland) geweest. Ze volgden er verschillende masterclasses bij Griekse docenten op het Conservatorium van Kalamata. Piano, viool, altviool en kamermuziek kwamen aan bod. De lessen werden bekostigd door het Conservatorium van Kalamata. Onze leerlingen betaalden hun eigen vervoer en verblijf.

Jong Grieks talent naar Amsterdam

In oktober 2020 komen er tien leerlingen van de jonge talenten afdeling van het Conservatorium van Kalamata naar Nederland. Samen met onze excellence-leerlingen gaan we gemengde ensembles vormen van Grieken en Nederlanders en een ensemble-project starten.  


Cecelia over haar reis
 

Cecilia (Altviool):
Kalamáta was geweldig! We werden warm ontvangen door het conservatorium en hebben drie dagen vol muziek meegemaakt. De masterclasses, met Alexia (piano) en Yannos (viool/altviool) en Lucas (samenspel) waren super leerzaam, de concerten die we bezochten, erg inspirerend. De dagen werden afgesloten met een uitvoering, waar ook leerlingen van het conservatorium speelden, iedereen op hoog niveau, en een gezellig afscheidsdiner. Iedereen was uiterst vriendelijk en de sfeer was erg goed!

Heel erg bedankt Takis en Stathis (directeur van het Kalamáta conservatorium) voor deze geweldige ervaring!
 

Dit vond Delphine van de reis

Delphine(harp/piano):
De masterclasses in Kalamata waren een geweldige ervaring!
De eerste dag werden we ontvangen door de directeur van het conservatorium. Daarna begon de eerste masterclass al. Ik speel piano en de mevrouw die piano deed was erg aardig. Ik heb heel erg veel van haar techniek geleerd.

 ‘s Avonds werden we uitgenodigd om naar een prachtig concert te komen luisteren met zang en piano.
De tweede dag had ik weer een piano masterclass van dezelfde docent.

Mijn zus en ik hadden een duo voor altviool en piano voorbereid. Hierin kregen we ook les waar we allebei veel geleerd hebben over het samenspelen van stukken. We waren ‘s avonds weer met zijn allen naar een concert gegaan, ik heb er erg van genoten.

De derde en laatste dag heb ik twee piano masterclasses gekregen. Ik had de pianobegeleider namelijk gevraagd of hij mij ook nog les wou geven.

Die avond was er een concert waar wij en ook wat leerlingen van het conservatorium speelden, het was heel leuk en gezellig. Na het concert waren wij en de twee andere gezinnen uitgenodigd om met zijn allen te eten, het was heel gezellig en lekker!
 
Ik had nooit verwacht dat ik in drie dagen tijd zoveel zou kunnen leren en dat het zo leuk zou zijn!!

Hartelijk dank aan Takis en Stathis voor dit organiseren!!!