_MG_0464.jpg
11-04-2022

Scummy man bij het Geheim van Starsound

Afgelopen maanden kon Pop Academyband Scummy man eindelijk weer het podium betreden voor de eerste live optredens na twee lange corona jaren. Na een ijzersterke performance in Cinetol in maart, speelde de band op vrijdagavond 8 april alweer een te gekke liveshow tijdens het Geheim van Starsound. Met een set vol covers met zowel stevige poprock ritmes als prachtige melodieën met een meer rauwe en rootsy sound kreeg Scummy man het publiek en de jury direct mee. Jammer dat ze niet door zijn naar de volgende ronde, want wat ons betreft smaakt het naar meer!

Het Geheim van Starsound is dé jaarlijkse landelijke battle voor beginnende en gevorderde bands georganiseerd door de Utrechtse Starsound Studio. De bandwedstrijd werd voorgaande jaren al gewonnen door onder andere Djangus, Duke John en The Brahms. Scummy man zat in de voorronde (covers) met de andere bands Hard2handle en Frozen Five, waarvan de laatste uiteindelijk door is gegaan naar de halve finale. 

 

 

Scummy man trapte de avond af met het nummer 'Impossible', een powerballad vol dromerige gitaarklanken en gevoelige vocals van de Britse indierockband Nothing but Thieves. Zangeres Wietske raakte het publiek meteen door met een betoverende stem het intieme en zachte intro in te zetten, waarna de rest van de band haar op briljante wijze één voor één bijviel en zo zeker niet onder deed voor de originele uitvoering. 

 

 

De tweede cover die de band speelde was 'Where the Sun Goes Down' van the Arctic Monkeys. Leuk feitje: uit dit nummer haalde de band zijn naam Scummy man. Met een sterke en hoekige gitaarpartij en solo van Sep en de strakke beat van drummer Lars knalde de band van het podium af. De volgende twee nummers waren de 80s en 90s klassiekers 'Dirty Diana' van Michael Jackson en 'Iris' van de Goo Goo Dolls. Eer doend aan de originele nummers wist Scummy man er toch telkens in te slagen om hun eigen sound te laten doorklinken, erg knap en tof om te zien!

Als afsluiter van een te gekke liveshow speelde de band hun zelfgeschreven nummer 'The Light'. Na hun set kon de band nog even nagenieten van een heleboel complimentjes van vreemden uit het publiek en welverdiende (en naar eigen zeggen 'enorme hoeveelheid' aan) gratis drankmuntjes voor bier!

Meer informatie over Scummy man vind je hier.

De foto's zijn gemaakt door fotograaf Frank Dijkgraaf