gerlindefacebookkopie.jpg
01-04-2020

Zangtips van zangcoach Gerlinde Esser

Je stem heb je, in tegenstelling tot elk ander instrument, altijd bij je. Dus vroegen we onze zangcoach Gerlinde Esser tips om thuis lekker te zingen.

warming-up van je stem

Om te beginnen is het zaak je stem lekker op te warmen.
Dat kan heel goed met behulp van de filmpjes van de Jacob Vocal Academy. Dit is bijvoorbeeld een goede opwarm-oefening. Op het Youtubekanaal van Jacob stikt het van de goede oefeningen! Het handige is dat ze ingespeeld zijn met de piano en dat je zo mee kan doen!

Opwarmoefening voor TikTok fans

Zoek ‘Fly Fla Flo’ op TikTok. Dit is een leuke voor- en nazing oefening die je met de hele familie kunt doen. Je kan veel verschillende versies van mensen vinden die dit hebben gezongen, zelfs driestemmig! Als je het liedje zat bent, kun je er ook een eigen tekst op maken. Verder zijn de TikTok dansjes ook heel goed voor je stage-presence (hoe je op het podium staat).


karaoke!

Kies je favoriete song om te zingen! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Youtube. Als je het lied goed kent, zing dan met een karaoke-versie mee en kijk of je het echt zelf kan. De karaoke versies kun je vinden door de titel van je lied en daarachter “karaoke” in te tikken in de zoekbalk van Youtube. Veel plezier!


Verzin zelf een liedje


Wees creatief en maak een start met je eigen lied. Dit kan een melodie of ritme zijn, een kort of een lang stukje, alles is goed! Heb je een Iphone of Ipad in de buurt? Download dan de gratis app Garage Band. Hier kun je jezelf en verschillende instrumenten op meerdere sporen opnemen op een simpele manier. Op die manier wordt het snel een heel echt liedje! Voor Android-gebruikers is de app Music Maker Jam een goeie tip.