hugo bakker foto Fotolux Zaltbommel.jpg
07-06-2021

Enorm gemis: Docent Hugo Bakker plotseling overleden


Op maandag 31 mei is onze theorie en academiedocent, Hugo Bakker, op 35 jarige leeftijd, plotseling overleden nadat hij onwel werd. Hugo laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Hugo heeft 4 jaar voor Muziekschool Amsterdam gewerkt en in die relatief korte tijd een grote indruk achtergelaten. Hij bouwde samen met ons aan de toekomst die hij nu zelf niet meer kan meemaken maar waar zijn sporen voor altijd zichtbaar en voelbaar zullen zijn. Bij ons persoonlijk , in ons programma, maar in het bijzonder bij zijn leerlingen, die allemaal met hem wegliepen.
Hugo studeerde geschiedenis, orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Universiteit Leiden, het Rotterdams Conservatorium en het Lemmensinstituut te Leuven. In 2014 ontving hij de Sweelinck-Müllerprijs. Hugo was een veel geprezen multi-talent, met een zeer brede interesse, een geweldige professional en fijne collega. We zullen Hugo enorm gaan missen.

Een groot verlies voor Muziekschool Amsterdam, maar een onvoorstelbaar verlies voor zijn vrouw Johanneke en zijn kinderen Ruth en David.

Hugo wordt dinsdag 8 juni in beperkte kring begraven.