The-Marygold-Trio_jan2021_3-768x512.png
01-06-2021

Marigold Trio geeft concert

Het Marigold Trio geeft op woensdag 23 juni een concert bij Muziekschool Amsterdam! Als onderdeel van de gesubsidieerde serie ‘buurtconcerten in Amsterdam’ speelt het trio korte, afwisselende werken van onder andere Bach, Beethoven en Bartók. De stukken worden vooraf toegelicht door de spelers. 


Biografie van het Marigold Trio

The Marigold trio bestaat uit violiste Ruña 't Hart, altviolist Martin Moriarty en cellist Kalle de Bie. Het trio staat voor een gepassioneerde en oprechte aanpak van het kamermuziek repertoire en speelt werken uit alle verschillende stijlperiodes. Daarnaast is het trio geïnteresseerd in samenwerkingen met andere kunstvormen en willen de musici klassieke muziek aan een nieuw, jong publiek presenteren.

Kalle en Ruña leerden elkaar op jonge leeftijd kennen in het ensemble 'the Fancy Fiddlers' geleid door de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Tijdens hun studie aan het conservatorium van Amsterdam ontmoetten ze Martin. Jarenlang speelden ze samen in verschillende kamermuziek bezettingen tot ze hun krachten besloten te bundelen in de vorm van een strijktrio.

De leden van het trio ontvingen de afgelopen jaren verschillende prijzen. Ruña ontving in 2016 de vioolbeurs van het Kersjes Fonds, Kalle is laureaat van meerdere concoursen waaronder het Prinses Christina Concours (2013), de III Elsky Competition te Minsk (2014) en de 12th International Competition for Young Musicians 'Ferdo Livadic' te Samobor (Kr.) (2015) en de aanmoedigingsprijs en de Start in Splendorprijs bij het Nationaal Cello Concours te Amsterdam (2016). Martin won onder andere de derde prijs tijdens het Nationaal altvioolconcours te Amsterdam (2017) en de Flax Trust Award op het Clandeboye Chamber Music Festival (2017).

The Marigold Trio heeft het geluk schitterende instrumenten te bespelen. Ruña heeft haar achttiende-eeuwse Italiaanse Landolfi viool kunnen aanschaffen met de steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument, het Dorrie Stoopfonds en het Prins
Bernhard Cultuurfonds. Martin speelt op een altviool van Amati-Mangenot uit 1931. Kalle speelt op een Italiaanse cello van G. Chiocchi, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Voor wie: Academie Klassiek & Excellence Klassiek leerlingen. Val je hier niet onder en wil je er toch bij zijn? Stuur dan een mail naar Angenieta.de.bie@muziekschoolamsterdam.nl voor een plek op de gastenlijst. 
Dag: woensdag 23 juni 2021
Tijd: 19:00-19:45
Locatie: Centrum-Oost, Nieuwe Kerkstraat 122