FVS_1878.jpg

Talentprogramma's

voor iedereen die van Muziek houdt

Muziekschool Amsterdam heeft unieke talentprogramma's voor zeer gemotiveerde en getalenteerde muzikanten van 9 t/m 20 jaar: de academie.

Leef jij voor de muziek en heb je een specifieke voorkeur voor een genre: klassiek, jazz of pop?

Dan is deelname aan een van onze speciale programma's misschien voor jou een goede keuze. Na een succesvolle auditie ben je welkom bij de Academie van je voorkeur. 

Je krijgt les van de beste docenten en muzikanten die jou helpen jouw muzikale dromen waar te maken. Je treedt vaak op en je volgt interessante workshops over allerlei thema's uit de muziek en muziekgeschiedenis. 

audities 

Heb je interesse in een van deze opleidingen, dan kun je elk jaar rond juni auditie doen. Tijdens de auditie wordt door een jury besloten of je wordt toegelaten tot de opleiding van jouw voorkeur. 


workshops

Jaarlijks worden er academieworkshops georganiseerd. Leerlingen van de verschillende academies en de excellence-leerlingen kunnen zich hiervoor aanmelden.
Om een idee van de workshops te krijgen bekijk je hier het programma van 18 april 2021.

 

Academie klassiek
als je van klassieke en akoestische muziek houdt

Als jij al een paar jaar muziekles hebt en het meest geniet van het spelen van klassieke muziek en daar nog beter in wil worden is de Academie Klassiek precies iets voor jou. 

Als je beschikt over doorzettingsvermogen en je bent gemotiveerd, dan zou jouw volgende muzikale avontuur wel eens bij de Academie Klassiek kunnen beginnen.

Nieuwsgierig?

Pop Academy

talentopleiding voor popular music

Voor gemotiveerde leerlingen vanaf circa 9 jaar met minimaal 2 jaar leservaring die meer met muziek willen doen dan alleen het volgen van les en zich verder willen ontwikkelen: de Popacademy.  Lijkt bandcoaching, performing, composing & productie en instrumentale / vocale lessen jou helemaal top?

Jazz Academy

ALS JE van jazz en improvisatie houdt 

De Jazz Academy is de plek voor getalenteerde Amsterdamse Jazzfanaten. Hier duik je in de geweldige geschiedenis en mogelijkheden van de jazzmuziek. Je werkt aan alle skills die je nodig hebt om goed in combo’s en Big Bands te spelen of zingen en je ontwikkelt je als improvisator. Maar vooral, de Jazz Academy is fun, serious fun!

Excellence klassiek
Voor Zeer getalenteerde MUZIEKLEERLINGEN DIE VAN KLASSIEKE MUZIEK HOUDEN

Wil jij alles uit jouw muziek halen en droom je ervan om mee te spelen in de beste amateur orkesten of wil je gaan studeren aan het conservatorium?

Dit is mogelijk als je meedoet aan het Excellence Klassiek programma. 

Auditie

Een keer per jaar, rond juni, houden we audities en kun je je talent laten zien en horen. Als wij overtuigd zijn van jouw muzikale talent én de inzet die je wil doen om zo goed mogelijk muziek te maken, kun je je pas inschrijven als leerling aan één van onze Academies. 

Na de zomervakantie start in september jouw volgende muzikale avontuur.