Jazz Academy toelating en inschrijving

audities

De Jazz Academy is dé plek voor gemotiveerd jong talent. Om je in te mogen schrijven voor de opleiding moet je eerst auditie doen. De toelatingsprocedure gaat als volgt:

  1. Je meldt je aan voor de uiterste aanmelddatum
  2. Nadat de aanmeldingen gesloten zijn nemen wij contact met je op
  3. Je doet auditie voor de Jazz Academy op de auditie dag
  4. Je hoort binnen twee weken of je bent toegelaten tot de academie

Voor de auditie vragen we je om twee contrasterende stukken, waaruit duidelijk je affiniteit met het genre hoorbaar is, voor te bereiden. In totaal is ongeveer 5 tot 10 minuten speeltijd per auditie beschikbaar. Het is natuurlijk voor iedereen van belang dat je goed voorbereid bent en dat de auditie prettig verloopt.

De commissie let op de volgende aspecten:

  • Niveau afhankelijk van leeftijd en aantal lesjaren
  • Talent blijkend uit muzikaliteit, techniek en samenspel
  • Creativiteit
  • Motivatie
  • Affiniteit

Meer informatie over de data van de audities van onze talentprogramma's en het aanmeldformulier vind je hier.

Wil je niet wachten tot de audities? Neem dan contact op met de coördinator van Jazz Academy om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar Angenieta.de.Bie@muziekschoolamsterdam.nl

Inschrijven

Na toelating schrijf je je in als leerling voor het programma dat meteen na de zomervakantie start. Je kiest voor een programma met instrumentale of zangles bij de muziekschool, óf alleen voor het samenspel en workshopprogramma als je elders les volgt.

Inschrijven voor de academie doe je door een mail te sturen naar francine.stalknecht@muziekschoolamsterdam.nl met daarin de voor- en achternaam van de leerling, het instrument dat hij/zij/hen bespeelt, de docent van de leerling, het e-mailadres en telefoonnummer van de leerling/ouder en de betaalgegevens.

Lesgeld

€ 970,- | wekelijks 30 minuten individuele les, plus het volledige workshopprogramma

€ 305,- | omvat bovenstaand pakket, exclusief de wekelijkse instrumentale of vocale les. Deze optie is mogelijk als je elders instrument lessen volgt.