MUZIEKSCHOOL_NOORD034.jpg

Jazz Academy programma

Na jouw succesvolle auditie staat een team van jazzmusici klaar om jou te coachen. Je werkt aan alle skills die je nodig hebt om goed in combo’s of in een bigband te spelen en je ontwikkelt je als improvisator. Je ontmoet andere jazzmuzikanten en samen treed je regelmatig op. Bijvoorbeeld op een van de beste jazzpodia ter wereld: het Bimhuis in Amsterdam.

Opbouw van het jaarprogramma

Iedere week krijg je minimaal instrumentale of vocale les van een vakdocent én samenspelles in een of meerdere combo's of big bands. Daarnaast biedt de Jazz Academy een inspirerend en gevarieerd programma van workshops, clinics en extra cursussen waarmee je je verder kan verdiepen of nieuwe skills kan leren. Dit aanbod verschilt ieder jaar, het bestaat bijvoorbeeld uit workshops/cursussen Gehoortraining, Theorie/Solfège, Music Production, Performance of Music Business. Maar ook masterclasses van wereldberoemde Jazz artiesten, zoals Leroy Jones en Adonis Rose tijdens de Ministry of Jazz masterclass.

Naast het lespakket is optreden een belangrijk onderdeel van de opleiding. De combo's en bands treden daarom vaak op binnen en buiten de muziekschool. Maandelijks worden er Jazz Academy Jam avonden georganiseerd, waarmee naast performance er ook extra wordt gewerkt aan het improviseren. 

LET OP: je kan dit programma ook volgen als je al ergens anders instrumentale les hebt. In dat geval vervalt de wekelijkse instrumentale of vocale les.