Toelating en inschrijving

Audities

Ben jij die doorzetter die van klassieke muziek houdt en alles uit je instrument wilt halen? Schrijf je dan in voor het nieuwe schooljaar! Om je in te mogen schrijven voor de opleiding moet je eerst auditie doen. De toelatingsprocedure gaat als volgt: 

1. Je meldt je aan voor de uiterste aanmelddatum
2. Nadat de aanmeldingen gesloten zijn nemen wij contact met je op
3. Je doet auditie voor Excellence Klassiek op de auditie dag
4. Je hoort binnen twee weken of je bent toegelaten tot Excellence Klassiek

Een auditie duurt in totaal ongeveer 25 minuten (incl. spelen, overleg commissie en kort gesprekje). Gedurende deze auditie laat je horen en zien wat je muzikaal en technisch te bieden hebt. Heb je pianobegeleiding nodig bij de auditie? Laat het van te voren even weten.

Een goed auditieprogramma bestaat uit:

  • Losse techniek (toonladder- en akkoordenspel). Je speelt enkele toonladders en (gebroken) akkoorden en laat hierbij wat variaties horen in uitvoeringswijze zoals deze bij het betreffende instrument gebruikelijk zijn.(bijv. legato/staccato, langzaam/snel, diverse streek- of aanslagsoorten, majeur/mineur).
  • 2 Etudes, verschillend van elkaar in karakter
  • 2 wat langere of 3 wat kortere repertoirestukken*, verschillend van elkaar in stijlperiode, karakter, toonsoort.

*uitsluitend stukken afkomstig uit het klassieke repertoire die origineel voor het instrument zijn gecomponeerd. Dus bijv. geen popnummers, salonmuziek, 4-mains, filmmuziek en dergelijke. Componeer je zelf? We willen graag een stuk horen.

De moeilijkheidsgraad van techniek en repertoire dient in overeenstemming met je leeftijd te zijn.

Een korte muzikale test kan deel uitmaken van de auditie. We vragen je bijvoorbeeld een eenvoudig melodietje na te spelen, bij een gegeven voorzin een nazin te bedenken of bij een melodietje een paar akkoorden te bedenken (piano).
 
Na je auditie is er een kort gesprek met de auditiecommissie waar je je motivatie voor Excellence Klassiek kunt toelichten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Peter.Kranen@muziekschoolamsterdam.nl. Veel succes gewenst met de voorbereidingen.

Meer informatie over de data van de audities van onze talentprogramma's en het aanmeldformulier vind je hier.

Inschrijven

Na toelating schrijf je je in als leerling voor het programma dat meteen na de zomervakantie start. Je kiest voor een programma met instrumentale of zangles bij de muziekschool, óf alleen voor het samenspel en workshopprogramma als je elders les volgt.

Inschrijven voor de academie doe je door een mail te sturen naar francine.stalknecht@muziekschoolamsterdam.nl met daarin de voor- en achternaam van de leerling, het instrument dat hij/zij/hen bespeelt, de docent van de leerling, het emailadres en telefoonnummer van de leerling/ouder en de betaalgegevens.

Lesgeld

Lesgeld: € 1.273,- voor het volledige programma. 
Lesgeld: € 285,- Omvat bovenstaand pakket, exclusief de wekelijkse instrumentale of vocale les. Deze optie is mogelijk als je elders instrument lessen volgt.