muziekschool noord-0486-samenspel-concert-viool-hoorn-jongeren-horizontaal.jpg

Programma

Na een succesvolle auditie staat een vakkundig docententeam klaar om hun liefde voor en kennis van de klassieke muziek met jou te delen. Ze doen er alles aan om jou vooruit te helpen met het behalen van jouw muzikale doelen. De Academie Klassiek biedt een gevarieerd jaarprogramma dat past bij jouw leeftijd en muzikaal niveau.

opbouw van het jaarprogramma

Je krijgt wekelijks individuele instrumentale, theorie en solfège lessen van onze vakdocenten. Ook speel je mee in een van onze ensembles of orkesten. Je krijgt verschillende workshops, zoals samenspel, improvisatie, muziektheorie en ritmische training. Het geven van optredens vormt ook een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Dit kan zijn binnen de muziekschool, maar ook daarbuiten zoals bij ‘Klassiek op het Amstelveld’ en het ‘Prinses Christina Concours’.

Wat we van jou verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: inzet en motivatie. Dat betekent een investering in tijd en in moeite, ook als het even tegenzit. Jouw docent helpt je graag over de hobbels heen, maar het begint allemaal bij jou. We maken heldere afspraken over wat jij wilt leren en hoe je dat kunt bereiken. 

Wil je nog een extra stap zetten en je muzikaal nog verder ontwikkelen? Dan past het Excellence Klassiek programma wellicht bij jou.