FVS_7970-samenspel-concert-zang-jongeren-horizontaal-nolimit.jpg

Samen zingen

Samen zingen is superleuk! Je staat er nooit alleen voor als je in een groepje zingt.

Individuele, duo en groepszangles
De individuele en duo zanglessen staan garant voor een persoonlijk lesplan en er wordt maximaal ingezet op je stemontwikkeling.

De vocale lange leerlijn Pop en Jazz
Muziekschool Amsterdam biedt meer dan zangles alleen; vanaf 6 tot 21 jaar ben je verzekerd van zangles op maat. Wil je je specialiseren en jezelf verdiepen? Dan kun je voor een van de talentgroepen gaan bij de Pop Academy, Jazz Academy of Academy Vocals.

De nieuwe vocale leerlijn bij Muziekschool Amsterdam is als volgt opgebouwd:

Vocal Start

De lange Vocal leerlijn begint bij de zanggroepen vanaf 6 jaar op onze locatie in Zuid.

Vocal Easy I (6-8 jaar)
De kinderen  zingen met veel plezier en eigen inbreng samen. Ze krijgen spelenderwijs de eerste bouwstenen aangereikt om noten te leren lezen.

Vocalicious II (8-10 jaar)
We zingen samen en maken een begin met meerstemmig zingen. We ontwikkelen onze stem en muzikale gehoor en gaan dieper in op noten leren lezen.

Vocal Wednesday III (10-12 jaar)
We zingen samen met ruimte voor meerstemmigheid en solo’s. En krijgen solfège.

Vocal Groups

Vanaf de middelbare school kun je aansluiten bij de zanggroepen voor 12 - 21 jaar.

Vocalism (12-13 jaar)
Je leert in deze zanggroep hoe je je stem nog beter gebruikt en krijgt tips om je zangtechniek te verbeteren. We zingen samen meerstemmig, in meerdere talen en trainen je muzikale vaardigheden.

Vocalites (14-16 jaar)
We zingen meerstemmig samen; trainen je gehoor en je leert de stemtechnische vaardigheden om de liedjes te kunnen zingen die we samen uitkiezen. Ook werken we aan je performance. Deze zanggroep is op locatie Zuid.

Vocalista's (14-18 jaar)
In deze zanggroep zing je meerstemmig samen; train je je gehoor en leer je de stemtechnische vaardigheden om de uitgekozen liedjes te kunnen zingen. Ook werken we aan je performance. Deze zanggroep is op locatie Centrum-Oost.

Vocalirious (17-21 jaar)
We zingen met deze zanggroep op maat gemaakte meerstemmige arrangementen met ruimte voor uitdagingen en ontwikkelen je stem, muzikale gehoor en vaardigheden.

Vocal Academy

Voor enthousiaste jongeren met zangervaring die met hun stem een stapje hoger willen gaan, is er de Vocal Academy.

Academy Vocals Start (11-13 jaar) *NIEUW*
Hou je van zingen in een groep en heb je al zangervaring? Speciaal voor de extra gemotiveerde zangers en zangeressen van 11 tot en met 13 is er Academy Vocals Start.

Academy Vocals Junior (14-17 jaar)
Hou je van zingen in een groep en heb je al zangervaring? Speciaal voor de extra gemotiveerde zangers en zangeressen van 14 tot en met 17 jaar is er Academy Vocals Junior.

Academy Vocals (vanaf 18 jaar)
Hou je van zingen in een groep en heb je al zangervaring? Speciaal voor de extra gemotiveerde zangers en zangeressen van 18 jaar en ouder is er de groep Academy Vocals.

Koren

Samen zingen is het leukste wat er is. Kom jij ook zingen bij een van onze koren?

Amsterdams jongens- en meisjeskoor (6 t/m 12 jaar)
Je kan zonder auditie meedoen met het Amsterdams jongens- en meisjeskoor. In de les besteedt de docent, Herman Rouw, aandacht aan noten lezen en zangoefeningen om jouw muzikale oren te trainen (solfège). Tijdens de les is er pianobegeleiding of zingen we zonder instrumentale begeleiding (a capella).

Soul Expression (vanaf 16 jaar)
Onze unieke aanpak met een mix van gospel, soul en pop omvat zowel tracks als live begeleiding met een veelzijdig repertoire dat iedereen aanspreekt. Samen met zangcoach Adriana Romijn werk je aan harmonie, techniek en expressie. Of je nu een sopraan, alt, tenor of bariton bent, we verwelkomen alle getalenteerde zangers in ons koor.

Zanggroepen volwassenen

Voor volwassenen hebben wij de zanggroep Vocal Freedom op onze locatie in Zuid.

Vocal Freedom (vanaf 21 jaar) 
De basis voor een gezonde stemtechniek en een ontwikkeld muzikaal gehoor en basisvaardigheden is gelegd: je kunt nog dieper gaan en 5 stemmig of in meerdere talen zingen en genieten van samen zingen en performen.