FVS_8560-samenspel-les-dwarsfluit-kind-horizontaal-div.jpg

Lessen

Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen, maar ook als je later in je leven muziekles wil volgen kan dat natuurlijk ook. Heb je al eens muziekles gevolgd of gezongen en kriebelt het weer? Sluit je dan bijvoorbeeld aan bij een van onze vele ensembles, orkesten, bands of koren. Bij Muziekschool Amsterdam is iedereen welkom. Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, hebben we diverse kortingsmogelijkheden

Kennismaken met muziek

Voor de allerjongsten vanaf 1,5 jaar hebben we een gevarieerd aanbod. Je kunt samen starten met je peuter in een muziekles voor jullie tweeën. Of voor opa en oma om samen met hun kleinkind te volgen.
 
Vanaf de kleuterleeftijd volgt je kind zelfstandig in een veilige omgeving met enthousiaste en bevlogen docenten Spelen met Muziek.

Kinderen van 6 t/m 8 jaar ontdekken hun favoriete instrument bij Ontdek je instrument. Tijdens de cursus proberen ze allerlei instrumenten uit! 

Een instrument leren spelen of zingen

Bij de muziekschool kun je uit ruim 20 instrumenten en voor zangles kiezen. 

Muziekbende (7 t/m 12 jaar)
Als je tussen de 7 en 12 jaar bent en bij de muziekschool op instrument- of zangles komt, kun je naast instrumentles óók les hebben in een bandje, orkest, koor of ensemble! Dat doe je bij Muziekbende. Dit is automatisch inbegrepen bij de instrumentles. 

Samen spelen, zingen én optreden

Ook al heb je nog nooit een instrument vastgehouden of een noot gezongen; vanaf 8 jaar kun je bij ons meteen in een orkest of band meespelen én optreden.

Heb je al enige muzikale ervaring dan heb je de keuze uit samenspelen en zingen met mede-muzikanten, passend bij jouw muzikale voorkeur en instrument. 

Natuurlijk laat je van je horen; er is voldoende ruimte om op te treden op allerlei plekken in- en buiten Amsterdam, we gaan zelfs naar het buitenland. 

Samen zingen

Vanaf 6 jaar kan je samen zingen in een van onze zanggroepen. Voor enthousiaste jongeren met zangervaring die met hun stem een stapje hoger willen gaan, is er de Vocal Academy. 

Naast de zanggroepen hebben we ook verschillende koren, zoals Soul Expression en het Amsterdamse jongens en meisjes koor. De zanggroep Vocal Freedom is voor volwassenen. 

De vocale lange leerlijn Pop en Jazz 
Muziekschool Amsterdam biedt meer dan zangles alleen; vanaf 6 tot 21 jaar ben je verzekerd van zangles op maat. Wil je je specialiseren en jezelf verdiepen? Dan kun je voor een van de talentgroepen gaan bij de Pop Academy, Jazz Academy of Academy Vocals.

Talentprogramma's

Volg je al enige tijd muziekles of  heb je zangles en je wilt meer? Droom je ervan om naar het conservatorium te gaan of wil je mee kunnen spelen in de allerbeste amateurorkesten?

Dan biedt de muziekschool jou een prachtkans: meedoen aan een van onze talentprogramma's. Na een succesvolle auditie sta jij in de spotlight en helpen we jou vooruit om je muzikale dromen waarheid te laten worden.

Shorts!

Ben je nieuw bij Muziekschool Amsterdam en wil je eens wat dingen uitproberen of heb je al jaren les en wil je jouw vaardigheden verbeteren? Onze Shorts! zijn voor álle Amsterdamse kinderen en jongeren tussen de 7 en 21 jaar. 

Shorts! bestaat uit een brede programmering van vaste en wisselende korte workshopreeksen voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de Shorts! ga je 6 weken aan de slag met het maken van beats, werk je aan jouw producties en leer je jouw eigen liedjes schrijven. Met dit programma bieden wij kinderen en jongeren de kans om hun diverse talenten (verder) te ontdekken en ontwikkelen.

Muziekcirkel

Iedereen kan muziekles volgen bij de Muziekschool Amsterdam. Een autismespectrumstoornis, Downsyndroom of een verstandelijke beperking hoeft helemaal niet in de weg te staan om muziek te maken. Muziek komt uit je hart en dat geldt voor iedereen. Kijk hier voor de cursus die wij aanbieden.