amp 2017 3489-Urban-samenspel-concert-elektrischegitaar-zang-pop-jongeren-horizontaal.jpg

Pop Academy programma

De Pop Academy is een goed begin voor iedereen die droomt van een carrière binnen de muziekwereld. Het uitgebreide programma zorgt voor een all-round opleiding waarbij kennis wordt gemaakt met alle facetten van de hedendaagse muziekindustrie. Deze opleiding is dan ook een unieke voorbereiding voor een vakopleiding op HBO en MBO niveau. 

 

opbouw van het jaarprogramma

De Pop Academy biedt een jaarprogramma dat aansluit bij de leeftijd en het niveau van de leerling. Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het samenspelen in bands en het creëren van eigen muziek.

Wekelijks is zijn er zowel instrumentale lessen als bandlessen. De leerlingen verdiepen zich daarnaast verder doormiddel van een uitgebreid workshopaanbod gedurende het hele jaar. Dit aanbod verschilt ieder jaar, maar bestaat bijvoorbeeld uit workshops Singer-songwriting, Produceren, Theorie/solfège, Pop history, Music business of Synthesizers toetsen & sound. Ook optreden is een belangrijk onderdeel van de opleiding, daarom zijn er meerdere optredens binnen de muziekschool en op poppodia zoals de Q-factory en Cinetol. 

Dit houdt in dat het jaarprogramma bestaat uit, wekelijks (minstens):

  • 30 minuten instrumentale of vocale les van een vakdocent
  • 60 minuten bandles, ingedeeld op leeftijd, stijl en niveau

En door het jaar heen:

  • Optredens binnen en buiten de muziekschool
  • Workshops

LET OP: je kan dit programma ook volgens als je al ergens anders instrumentale les hebt. In dat geval vervalt de wekelijkse 30 minuten instrumentale of vocale les.