Klassiek Amsterdam

van je eerste muziekles tot aan het conservatorium

Houd jij van muziek en wil je dit heel graag zelf kunnen spelen of wil je de sterren van de hemel zingen? Dan is Klassiek Amsterdam jouw plek. Vanaf jouw allereerste kennismaking met muziek kun je bij ons terecht. Onze muziekdocenten staan klaar om jou hun kennis en liefde voor muziek over te brengen. Je proeft aan alle soorten muziek en ontdekt zo wat jouw muzikale smaak is.  


Spelen of zingen?

Misschien weet je al welk instrument jij willen leren spelen. Bij de muziekschool heb je keuze uit meer dan 20 instrumenten. Jouw favoriet zit hier vast bij. Wil je liever zingen? Dat kan ook, er is ruime keuze uit het zangaanbod. 

Weet je het nog niet precies? De muziekschool zet haar deuren regelmatig wijd open: kom gerust langs of bezoek een van onze presentaties. Je vindt het allemaal in onze agenda. Of bekijk eens wat filmpjes op YouTube of ga naar een (kinder)concert. Zo ontdek je vast van welk instrument jij blij wordt: van hoge of lage tonen, van strijken, blazen of tokkelen. 


Samen is nog leuker!

Wil je les in een klein groepje of alleen? Dat kan ook. Als je al een jaartje muziekles hebt gehad kun je meespelen in een ensemble, orkest of band of zingen in een koor. Want samen muziek maken én optreden is toch wel het leukste wat er is. Ook bij de diverse (studenten)orkesten in Amsterdam ben je meer dan welkom om mee te spelen.


Nieuw: Klassiekbende (7 t/m 12 jaar)

Kies jouw favoriete instrument & speel direct in een orkestje of ensemble (bij de instrumentles inbegrepen). Als startende muzikant krijg je twee keer per week les: één keer op je instrument (individueel of in groepsverband), en één keer met je Klassiekbende. Tijdens jouw instrumentale -of zangles leer je techniek en theorie, met die tools kan je in jouw koor of orkest direct samenspelen. Optreden hoort er natuurlijk ook bij, en dat doen we dan ook een meerdere keren per jaar op een echt podium! Klassiekbende is onderdeel van Muziekbende


Als je meer wilt

Uniek voor Amsterdam heeft de muziekschool een speciale afdeling Klassiek met een programma voor jonge, zeer gemotiveerde en getalenteerde muzikanten. Als je minimaal twee jaar muziekles hebt gehad én je bent meer dan gemiddeld gemotiveerd om alles uit je muzikale talent te halen: laat van je horen en doe auditie.

Instrument spelen of zingen

Wil je les op een instrument of zingen? Dan staat er een groot team van bevlogen muziekdocenten klaar om jou hun kennis en liefde voor de muziek en hun instrument over te brengen. Er zijn lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. 
Een paar keer per jaar laat je natuurlijk aan anderen horen hoe mooi je al speelt.
We geven van maandag t/m zaterdag les op al onze vijf leslocaties door de stad. 

 

Ensembles en orkesten

Al vanaf twee jaar instrumentles kun je meedoen met een ensemble. Of vraag je docent of je al mee kunt spelen. Er is  keuze uit een groot aantal ensembles en orkesten voor ieders muzikale voorkeur.

 

Talentprogramma

Elk jaar rond juni zijn de audities voor de talentprogramma's. 
Doe jij ook mee om een plekje te bemachtigen bij een van onze talentprogramma's? Academie Klassiek is geschikt voor muziekleerlingen die graag nog meer uit hun muzikale talent willen halen. De Excellence Klassiek is ons 'topsportprogramma' voor zeer gemotiveerde en getalenteerde muziekleerlingen.