amp 2017 0321-Klezmagic Junior.jpg

activiteiten van de vrienden

Ons doel: nog meer Amsterdamse kinderen kennis laten maken met muziek

De stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam, opgericht in 1985, heeft als doel nog meer Amsterdamse kinderen kennis te laten maken met muziek. Dat doet zij door extra middelen te realiseren voor activiteiten van de muziekschool. Stichting Vrienden levert graag een bijdrage aan de speerpunten van de muziekschool: jong beginnen, samen spelen en optreden. Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam heeft een Culturele ANBI-status. Je bijdrage is daarom fiscaal aftrekbaar.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam wordt gevormd door: Jantine Swagerman (voorzitter) en Florence van Duijvendijk (penningmeester).

Wat Vrienden van Muziekschool Amsterdam doen
Talentontwikkeling

Mede dankzij de bijdragen van de vrienden konden onze leerlingen de afgelopen jaren samenspelen en podiumervaring opdoen tijdens festivals. Zo ondersteunt de stichting samenwerkingsprojecten, zoals het European Youth Music festival. Ook dragen de vrienden bij aan muzikale ontwikkeling van bands en ensembles door het volgen van masterclasses en (inter)nationale uitwisselingsprojecten mogelijk te maken.

Instrumentenactie

De instrumentenactie is één van de projecten die door de Vrienden mogelijk wordt gemaakt. Dankzij dit initiatief kunnen alle leerlingen tot en met 20 jaar, die gebruikmaken van een Stadspas, de Scholierenvergoeding, het Jongerencultuurfonds of de middeninkomenskorting, met korting een instrument kopen of huren. Zo wordt muziekles voor een grotere doelgroep toegankelijk.

 

Internationale uitwisseling

Dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden kon Klezmagic Junior, hèt junioren klezmer- en balkanensemble van Muziekschool Amsterdam, deelnemen aan een uitwisselingsproject met leerlingen van de Eyüboğlu-school in Istanbul. De leerlingen van Emirhan Tuga ontvingen de Turkse kinderen in Amsterdam en gingen later in het jaar zelf naar Turkije, om samen te musiceren en op te treden.

Concertreis Roman Oro en Roman Ensemble

Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden hebben Roman Oro en Roman Ensemble in augustus 2018 een gezamenlijke concertreis kunnen doen naar Pula. Tijdens deze week hadden de leerlingen diverse workshops en concerten. Ter afsluiting gaven zij zelf een concert op een prachtige locatie boven de zee. 

AMP Festival

Een ander project waar Stichting Vrienden jaarlijks een grote bijdrage aan levert is het AMP Festival: Een keer per jaar schudt muzikaal Amsterdam op zijn grondvesten tijdens dit muziekfestival voor ensembles, bands, orkesten en koren. In de Q-Factory vinden optredens, workshops en battles plaats voor een publiek van 8 t/m 16 jaar.

Contactgegevens

stichting vrienden van muziekschool amsterdam
Bachstraat 5 | 1077 GD Amsterdam

contactpersoon: Jenny Messink

Telefoon: (020) 578 73 70| bereikbaar op ma, di, do en vr
Mail: vrienden@muziekschoolamsterdam.nl

IBAN: NL39 INGB 0005 9363 97
RSIN: 820873342