FVS_3310-samenspel-concert-viool-kind-horizontaal.jpg

Stichting Vrienden van Amsterdam

Bestuur

Jeannine La Rose

Sinds juni 2021 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam.

"Ik vind het belangrijk dat de stichting er is, omdat er zoveel talent rondloopt die de weg naar de muziekschool niet kan vinden. Dit kan verschillende redenen hebben, maar vaak is de reden dat ouders geen geld hebben om de lessen te betalen. Het kan ook zijn dat instrumenten te duur zijn. Daar kan Stichting vrienden een verandering in brengen. Zelf ben ik mijn carrière begonnen op Muziekschool Amsterdam. Vers uit Suriname op 11 jarige leeftijd. Het was een prachtige tijd en een perfecte opstap naar het conservatorium. Als er kinderen zijn die ook die wens hebben mag dat niet beperkt worden door gebrek aan financiële middelen. Doordat ik zelf ik het vak zit als zangeres en actrice kan ik die kennis en ervaring goed gebruiken om mij in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben. Wat ik het komende jaar graag zou willen bereiken met de Vrienden is dat we minstens 30 kinderen kunnen helpen aan een instrument om hun muzikale dromen na te jagen en te genieten van het maken van muziek."

Camille Boyer

Sinds juni 2021 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam

"Muziekschool Amsterdam heeft in mijn muzikale ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld. Toen ik 9 was begon ik met muzieklessen aan de Muziekschool, vestiging Jan Luykenstraat. Eerst cello, later basgitaar. Ik was nogal fanatiek en speelde in de big band o.l.v. Wouter Turkenburg, nam deel aan workshops o.l.v. Frank Grasso, ging zelfs solfègelessen volgen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan het (toen nog) Sweelinck Conservatorium en was ik jarenlang contrabassist bij onder andere het Nederlands Ballet Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Na mijn muziekcarrière ben ik de marketing en fondsenwerving ingegaan. Die kennis kan ik bij de Vrienden goed inzetten. Het is mijn ambitie om met de Vrienden een belangrijke toegevoegde waarde te leveren aan het beleid van de Muziekschool. Hoe meer vrienden, hoe meer impact we kunnen maken!”

Ilana Rooderkerk

Sinds 2017 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam
"De afgelopen jaren was ik met veel plezier bestuurslid van de Stichting Vrienden van Muziekschool

Amsterdam, die eraan bijdraagt dat zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen de kans krijgen om muziek te maken. Waar sommige kinderen door hun ouders wekelijks naar muziekles worden gebracht, krijgen andere kinderen dit niet van huis uit mee. Toen ik een aantal jaar muziekles gaf op scholen in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost, merkte ik hoeveel het voor kinderen kan betekenen als zij de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en zichzelf via muziek te uiten. Net zoals de piano- en zanglessen mij veel brachten toen ik zelf jong was. Ook in mijn huidige werkzaamheden als gemeenteraadslid in Amsterdam en toezichthouder in de cultuursector blijf ik mij er graag voor inzetten dat alle Amsterdamse kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen."

Florence van Duijvendijk

Sinds december 2020 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam
"Muziek maken is leuk, samen muziek maken is fantastisch. Zelf speelde ik als kind viool, later altviool en nu cello. Ik stond altijd vooraan als er weer een musical op school werd opgevoerd. Nu sta ik aan de andere kant en help ik als manager bij ‘Kinderen voor Kinderen’ kinderen een stem te geven en zoveel mogelijk kinderen aan te sporen om te zingen en te dansen. Het plezier en zelfvertrouwen dat dit bij kinderen teweegbrengt gun je iedereen. Dat is de drijfveer om me ook in mijn vrije tijd in te zetten om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven om (samen) muziek te maken. Mijn zakelijke achtergrond zet ik in door de rol van penningmeester op me te nemen in de Stichting. Het is mijn ambitie dat we met de Stichting o.a. bij kunnen dragen aan een event waarin zoveel mogelijk kinderen uit alle delen van Amsterdam mét elkaar muziek kunnen maken.”

Jantine Swagerman

Sinds 2015 actief voor de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam.
"Ik ben docente geschiedenis en cultuurcoördinator op het Vossius Gymnasium. Zelf heb ik in diverse vocale groepen en koortjes voor jazz en gospelmuziek gezongen. Ik heb een enorm guilty pleasure voor meerstemmige kerstliedjes. Muziekles toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren in de stad is mijn speerpunt. Daarnaast wil ik jong talent stimuleren door ze uit te dagen en extra kansen te bieden, bijvoorbeeld door optredens in het buitenland mogelijk te maken. Muziek verbindt mensen, muziek kan je in moeilijke tijden tot steun zijn, en muziek maken geeft je enorm veel plezier. Ik draag daar graag mijn tijd en energie aan bij als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam."