FVS_3310-samenspel-concert-viool-kind-horizontaal.jpg

Stichting Vrienden van Amsterdam

Bestuur

Camille Boyer

Sinds juni 2021 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam

"Muziekschool Amsterdam heeft in mijn muzikale ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld. Toen ik 9 was begon ik met muzieklessen aan de Muziekschool, vestiging Jan Luykenstraat. Eerst cello, later basgitaar. Ik was nogal fanatiek en speelde in de big band o.l.v. Wouter Turkenburg, nam deel aan workshops o.l.v. Frank Grasso, ging zelfs solfègelessen volgen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan het (toen nog) Sweelinck Conservatorium en was ik jarenlang contrabassist bij onder andere het Nederlands Ballet Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Na mijn muziekcarrière ben ik de marketing en fondsenwerving ingegaan. Die kennis kan ik bij de Vrienden goed inzetten. Het is mijn ambitie om met de Vrienden een belangrijke toegevoegde waarde te leveren aan het beleid van de Muziekschool. Hoe meer vrienden, hoe meer impact we kunnen maken!”

 

Florence van Duijvendijk

Sinds december 2020 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam

"Muziek maken is leuk, samen muziek maken is fantastisch. Zelf speelde ik als kind viool, later altviool en nu cello. Ik stond altijd vooraan als er weer een musical op school werd opgevoerd. Nu sta ik aan de andere kant en help ik als manager bij ‘Kinderen voor Kinderen’ kinderen een stem te geven en zoveel mogelijk kinderen aan te sporen om te zingen en te dansen. Het plezier en zelfvertrouwen dat dit bij kinderen teweegbrengt gun je iedereen. Dat is de drijfveer om me ook in mijn vrije tijd in te zetten om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven om (samen) muziek te maken. Mijn zakelijke achtergrond zet ik in door de rol van penningmeester op me te nemen in de Stichting. Het is mijn ambitie dat we met de Stichting o.a. bij kunnen dragen aan een event waarin zoveel mogelijk kinderen uit alle delen van Amsterdam mét elkaar muziek kunnen maken.”

 

Jantine Swagerman

Sinds 2015 actief voor de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam

"Ik ben docente geschiedenis en cultuurcoördinator op het Vossius Gymnasium. Zelf heb ik in diverse vocale groepen en koortjes voor jazz en gospelmuziek gezongen. Ik heb een enorm guilty pleasure voor meerstemmige kerstliedjes. Muziekles toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren in de stad is mijn speerpunt. Daarnaast wil ik jong talent stimuleren door ze uit te dagen en extra kansen te bieden, bijvoorbeeld door optredens in het buitenland mogelijk te maken. Muziek verbindt mensen, muziek kan je in moeilijke tijden tot steun zijn, en muziek maken geeft je enorm veel plezier. Ik draag daar graag mijn tijd en energie aan bij als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Muziekschool Amsterdam."