veelgestelde vragen.jpg

Veelgestelde vragen


Heb je een vraag aan ons? Hopelijk vind je het antwoord hier onder. 

vraag
antwoord
Wanneer is de muziekschool gesloten? Tijdens de schoolvakanties en nationale feestdagen is Muziekschool Amsterdam gesloten.
   
Hoe kan ik de docent bereiken? Via het algemene nummer van Muziekschool Amsterdam 020 578 73 73 of via klantenservice at muziekschoolamsterdam.nl
   
Hoe kan ik me afmelden voor de les? Dit kan via ia het algemene nummer van Muziekschool Amsterdam 020 578 73 73 of via klantenservice at muziekschoolamsterdam.nl
   
Wanneer hoor ik of een cursus doorgaat?  
Heb je gekozen voor Muziekles voor de allerkleinsten, een cursus uit ons aanbod Samenspelen/Samen zingen of Speciale Doelgroepen? Een cursus gaat door wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. We wachten daarom tot kort voor de startdatum met het versturen van een bericht. Je krijgt uiterlijk vijf werkdagen voor de startdatum te horen of de cursus doorgaat of dat we deze helaas moeten annuleren. We nemen contact met je op als er een plekje vrij komt of we zetten je vast op de lijst voor een volgende cursus.
Heb je gekozen voor een cursus Instrument bespelen of Zingen De medewerker van de cursusadministratie gaat voor jou regelen dat lesdag, lestijd en leslocatie zoveel mogelijk aansluiten bij jouw wensen. Als het nodig is, nemen we per mail of telefonisch contact met je op voor alternatieven.  
   
Hoe zeg ik mijn muziekles op?  
Volg je een cursus uit ons aanbod Muziek voor de allerkleinsten, korte cursussen of voor Speciale Doelgroepen Dit type cursus eindigt automatisch na een vast aantal lessen. Je hoeft dus niet op te zeggen. Wil je een nieuwe cursus volgen, dan schrijf je je opnieuw in. 
Volg je een cursus Instrument Bespelen of Zingen?

De lesovereenkomst voor instrumentale -of zangles, of voor en cursus samenspelen in band/koor/ensemble/orkest is voor één cursusjaar en loopt daarna automatisch door. Wil je stoppen? Dan kun je schriftelijk opzeggen. Hiertoe stuur je een mail naar klantenservice at muziekschoolamsterdam.nl. Na het eerste jaar kun je opzeggen met inachtneming van 1 maand opzegtermijn.

Als je met ingang van september géén lessen meer wil volgen, ontvangen wij jouw mail graag voor 1 juni. 

In de algemene lesvoorwaarden vind je bij punt 5 alle voorwaarden met betrekking tot opzeggen. 

   
Wat betaal ik voor muziekles? Bekijk hier de tarieven van al onze cursussen. Bekijk ook het overzicht van onze kortingsmogelijkheden om te zien of je recht hebt op een korting. 
   
Kan ik een proefles krijgen? Ja, je kunt een gratis proefles aanvragen. Stuur een mail naar klantenservice at muziekschoolamsterdam.nl en noteer je naam, geboortedatum en telefoonnummer, waar je een proefles in wilt en op welke van onze leslocaties. Wij nemen dan contact met je op. 
   
Hoe schrijf ik me in? Bekijk alle informatie over inschrijven.
   
Geven jullie ook les in mijn buurt? De muziekschool heeft vijf leslocaties verspreid over de stad, er zit vast een locatie in jouw buurt.
   
Ik woon niet in Amsterdam, kan ik me toch inschrijven? ja, iedereen is welkom bij Muziekschool Amsterdam.
   
Is er ook aanbod voor kinderen met een beperking? ja, Muziekcirkel is ons aanbod voor kinderen met een beperking. 
   
Is er ook les op de school van mijn kind? We geven na schooltijd les op een groot aantal basisscholen in Amsterdam. 
   
Hoe kan ik Muziekschool Amsterdam steunen? De muziekschool heeft een vriendenvereniging; Vrienden van Muziekschool Amsterdam. Bekijk ook de sponsormogelijkheden.
   
Worden er optredens gegeven? Jazeker, de leerlingen van Muziekschool Amsterdam laten graag van zich horen. Houd onze agenda in de gaten! Bij elke les of cursus horen een of meerdere optredens per jaar.
   
Kan ik een lesruimte huren?

 

als leerling

Ja, als leerling van Muziekschool Amsterdam kun je al een ruimte huren vanaf € 9,-. 

als zelfstandig docent Als zelfstandig muziekdocent kun je ook een ruimte huren, mits je lid bent van Muziekdocentencollectief Amsterdam (MdcA). 
   
Hoe kom ik aan een muziekinstrument?

Bij Muziekschool Amsterdam kun je een harp en accordeon huren voor €225 per schooljaar. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam kun je, wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, diverse instrumenten lenen. Ook kan je bij diverse instellingen zelf een instrument huren: 

Résonance: viool, altviool, cello (resonance-vioolbouw.nl) Terpstra-muziek: blaasinstrumenten en slagwerk (terpstra-muziek.nl)
Soundplaza: gitaar, basgitaar, keyboard, sound-plaza.nl
Bol & Sanders piano's (bolpianos.nl/vestigingen/amsterdam.html)
Clavis: piano's ( clavis.nl)
Saxomania (alleen koop), saxofoons, saxofoon, klarinet, dwarsfluit ( saxomania.com )
Maas Vioolbouw (alleen koop), maasvioolbouw.nl.

   
Kan ik Muziekschool Amsterdam volgen op social media? Jazeker, je vindt ons op Facebook, Instagram en Twitter