Inschrijven voor een cursus

STAP 1 kies je cursus

Maak een keuze op onze website voor de muziekles die het best bij je past. Maak bijvoorbeeld gebruik van de zoekfunctie 'Vind jouw muziekles'.  
Weet je nog niet precies wat je wil gaan doen? Kijk dan eens bij ‘Muziekles’. Om je te helpen hebben we alvast een indeling gemaakt.

  • Muziekles voor de allerkleinsten is voor kinderen van 1,5 tot 7 jaar
  • Instrument bespelen en zingen is voor kinderen, jongeren en volwassenen die gericht muziekles willen in één instrument of willen leren zingen. Voor beginners en gevorderden. Verschillende lesvormen zijn mogelijk.
  • Samenspelen of samen zingen is voor iedereen die graag wil samenspelen met andere muzikanten, voor beginners en gevorderden.
  • Speciale doelgroepen is het programma voor kinderen en jongeren met een beperking.
  • Talentprogramma is voor kinderen en jongeren die meer uit hun muzieklessen willen halen en al enige jaren muziekles hebben. Je hebt de keuze uit pop, jazz of klassiek. Hiervoor doe je eerst auditie.
  • Muziekbende Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en start je bij de muziekschool met instrument- of zangles? Dan bieden we je de mogelijkheid om mee te spelen in één van de muziekbendes (zonder extra kosten*).
  • Shorts! Ben je nieuw bij Muziekschool Amsterdam en wil je eens wat dingen uitproberen of heb je al jaren les en wil je jouw skills verbeteren, ons aanbod Shorts! is voor álle Amsterdamse kinderen en jongeren tussen de 7 en 21 jaar.
STAP 2 schrijf je in

Heb je jouw cursus gevonden? Meld je dan aan door het invullen van het online aanmeldingsformulier, nadat je akkoord bent gegaan met de algemene lesvoorwaarden.

wanneer bericht?

Voor instrumentles geldt dat er binnen een week na aanmelding contact met je wordt opgenomen. Voor cursussen op een vaste dag & tijd krijg je ongeveer een week voor de start van de cursus te horen of deze doorgaat. Tijdens de schoolvakanties is de muziekschool gesloten. Meld je je in de week voor, of tijdens een schoolvakantie aan, dan ontvang je pas ná de vakantie bericht. 

TIP: check of je voor korting op lesgeld in aanmerking komt.

Je ontvangt van ons een automatische bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Het betekent nog niet dat je al meteen kunt starten met les. We vragen nog even om je geduld.

STAP 3 van aanmelden naar starten met les

Afhankelijk van jouw keuze voor muziekles, gaat het volgende gebeuren:

Je hebt gekozen voor instrument bespelen & zingen

Leuk dat je gekozen hebt voor les op een instrument of zangles. De medewerker van de cursusadministratie gaat voor jou regelen dat lesdag, lestijd en leslocatie zoveel mogelijk aansluiten bij jouw wensen. Als het nodig is, nemen we per mail of telefonisch contact met je op voor alternatieven.  

Vervolgens neemt de muziekdocent contact met je op voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je informatie en advies over de muziekles, de aanschaf van het lesmateriaal, de mogelijke aanschaf of huur van een instrument. Je spreekt de datum, tijd en leslocatie van de eerste les af. Wij wensen je alvast veel muzikaal plezier.

Je hebt gekozen voor Muziek voor de allerkleinsten, of een cursus uit ons aanbod voor samenspelen / samen zingen of speciale doelgroepen

Leuk dat je gekozen hebt om samen met anderen muziek te gaan maken! Een cursus kan pas doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn. We wachten daarom tot kort voor de startdatum met het versturen van een bericht.  Je krijgt uiterlijk vijf werkdagen voor de startdatum te horen of de cursus doorgaat of dat we deze helaas moeten annuleren. We nemen contact met je op als er een plekje vrij komt of we zetten je vast op de lijst bij een volgende cursus.

Je hebt interesse in een talentprogramma

Deelnemen aan onze diverse programma’s voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen kan alleen via de jaarlijkse auditierondes. Aanmelden hiervoor kan via het speciale aanmeldformulier. Na een hopelijk succesvolle auditie ontvang je bericht of je bent toegelaten tot een van de Academies.  En volgt inschrijving als leerling aan de muziekschool.

STAP 4 lesovereenkomst

Op het moment dat je bericht van ons krijgt dat je kunt starten met de cursus of de instrument- of zangles ga je een lesovereenkomst met Muziekschool Amsterdam aan voor de duur van de cursus. Dit is een wederzijdse verplichting: Muziekschool Amsterdam zorgt dat de les gegeven wordt en jij betaalt voor deelname. Bij je aanmelding heb je aangegeven hoe je de rekening wilt betalen.

WAT ALS DE CURSUS IS AFGELOPEN

Cursussen uit ons aanbod muziek voor de allerkleinsten, korte cursussen of voor speciale doelgroepen eindigen na een vast aantal lessen. Je hoeft dus niet op te zeggen. Je schrijft je weer opnieuw in als je door wilt gaan.

De lesovereenkomst voor instrumentale of zangles, of voor band/koor/ensemble/orkest is voor één cursusjaar en loopt daarna automatisch door. Wil je toch stoppen? Dan zeg je schriftelijk op. Dit doe je door het sturen van een mail naar klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl. Als je met ingang van september géén lessen meer wil volgen, ontvangen wij jouw mail graag voor 1 juni het seizoen ervoor.

ANNULEREN VAN EEN CURSUS
1 Als je nog niet begonnen bent

Annuleren van je inschrijving voor aanvang van een cursus
Als je je bedenkt, kun je tot vijf dagen voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren. Stuur dan een mail naar klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl. Daarna gaan we er vanuit dat je graag meedoet.

Annuleren van je inschrijving voor aanvang van instrumentles of zang
Als er nog geen definitieve afspraken zijn gemaakt over lesdag- en lestijd en je nog geen lesovereenkomst hebt ontvangen, mag je kosteloos annuleren.

2 Als je begonnen bent

Op het moment dat je bericht van ons krijgt dat je kunt starten met de cursus of de instrument- of zangles ga je een lesovereenkomst met Muziekschool Amsterdam aan voor de duur van de cursus. Dit is een wederzijdse verplichting: Muziekschool Amsterdam zorgt dat de les gegeven wordt en jij betaalt voor deelname.

Annuleren met recht op restitutie van lesgeld kan onder bepaalde voorwaarden. Je vindt deze bij de algemene lesvoorwaarden onder punt 6. Wil je stoppen met les? Stuur dan een mail naar klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl.