FVS_7589-samenspel-concert-slagwerk-jeugd-horizontaal-dekidsvanamsterdamoost.jpg
FVS_8087-samenspel-les-blokfluit-kind-horizontaal-nonprint.jpg
8851-samenspel-les-viool-klassiek-jeugd-horizontaal.jpg

Open lesweek

samen muziek maken is nog leuker!

Door het jaar heen bieden wij naast de instrument- en zanglessen nog veel meer activiteiten aan waarmee jij jouw muzikale talent kunt ontdekken en ontwikkelen. Van de allereerste muziekles voor peuters tot spelen en optreden met een band, ons brede cursusaanbod is er voor álle Amsterdamse kinderen en jongeren.

Twee keer per jaar (februari en september) kan je tijdens de Open Lesweek meedoen met gratis introductielessen bij onze verschillende cursussen. In februari kan je je aanmelden voor Muziek met Peuters (1,5 t/m 3 jaar) en Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar). Tijdens de Open Lesweek in september kan je je onder andere aanmelden voor Muziek met Peuters (1,5 t/m 3 jaar), Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar), Ontdek je instrument (6 & 7 jaar), Muziekbende (7 t/m 12 jaar) en verschillende bands, zanggroepen, orkesten en ensembles. Daarnaast hebben we ieder jaar een uitdagend programma bestaand uit korte workshopreeksen voor beginners en gevorderden. 

Wil je ook instrumenten uitproberen? Kom dan naar onze Instrumenten Uitprobeerdag

 

Open Lesweek

Datum: 12 t/m 17 februari 2024
Tijdde open les vindt plaats op de normale lestijd
Locatie: Zuid, Centrum-Oost, Osdorp, IJburg
Leeftijd: 1,5 t/m 6 jaar
Aanmelden: je kan je hieronder aanmelden voor Muziek met peuters en Spelen met muziek

 

Februari 2024

Muziek met peuters (1,5 t/m 3 jaar)

Bij Muziek met peuters ontdekken kinderen het plezier van muziek maken samen met een ouder. We zingen, dansen, bewegen en gaan aan de slag met schudinstrumentjes en klankstaven.

Wil je graag samen met jouw kleintje de wereld van muziek ontdekken? Geef je dan op voor een open les van Muziek met peuters.

Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar)

Bij Spelen met muziek ontdekken kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool op een speelse manier de aspecten van muziek. Dit doen we met liedjes, spelletjes en muziekfragmenten over verschillende onderwerpen.

Is jouw kleuter nieuwsgierig en wil je graag samen ervaren wat muziek maken inhoudt? Geef je dan op voor een open les van Spelen met muziek.

 

September 2024

Ontdek je instrument (6 & 7 jaar)

Bij Ontdek je instrument ontdek je elk blok een ander instrument. Elke les beginnen we met zijn allen. We gaan jouw muzikale oren prikkelen met allerlei leuke spelletjes en opdrachten. 

Het tweede deel van de les krijg je in een groepje les op jouw instrument. Je leert de basis van het spelen op dat instrument. Binnen de kortste keren speel je al een (stukje van een) liedje mee!

Weet je nog niet zo goed welk instrument je graag wil leren spelen? Tijdens de open les van Ontdek je instrument krijg je alvast een voorproefje van wat we het hele jaar allemaal gaan doen.

Aanmelden: rond de zomervakantie

Muziekbende

Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en start je bij de muziekschool met instrument- of zangles? Dan bieden we je de mogelijkheid om mee te spelen in één van de muziekbendes.

Je leert de ins en outs van je instrument, die je meteen toepast in jouw popband, koor, jazzgroep of orkest. En bij samenspelen hoort natuurlijk ook optreden met jouw groep!

Nieuwe leerlingen kunnen zich aanmelden voor een open les bij Muziekbende 1. Zit je al in een Muziekbende? Dan kun je je aanmelden voor een open les bij Muziekbende 2 & 3.

Aanmelden: rond de zomervakantie

Samenspel met ca. 2-5 jaar leservaring

Heb je meer dan 2 jaar leservaring en wil je graag samenspelen? Je kan je aanmelden voor een open les van het IJburg Ensemble of Vocalism.

Vocalism
In de zanggroep Vocalism leer je hoe je je stem gebruikt en goed moet ademen. Je leert samen zingen, ook meerstemmig. Het klinkt mooi en in een grotere groep klinkt het nog mooier! Elke les start met een warming-up en je ontwikkelt je stage performance, zodat je ook kunt genieten tijdens je optredens met het koor.

IJburg Ensemble
Het IJburg Wereld Ensemble speelt muziek van over de hele wereld. Je maakt kennis met diverse muziekstijlen zoals wereldmuziek, klassiek, filmmuziek en klezmer. Meedoen kan als je les hebt op: toetsen (accordeon, keyboard, piano), een snaarinstrument (viool, altviool, cello, contrabas, harp, gitaar, basgitaar) of een blaasinstrument (blokfluit, dwarsfluit, saxofoon, hobo, hoorn, klarinet, trombone, trompet). Ook zang en percussie zijn welkom.

Aanmelden: rond de zomervakantie