pop corner 8378-samenspel-les-zang-jeugd-horizontaal.jpg

Wij gaan weer muziek maken!

Kom je naar de open lesweek?

Van zondag 4 t/m zaterdag 10 september probeer je gratis instrumenten uit en doe je mee aan open lessen tijdens de Open Lesweek!

 

Instrumenten Uitprobeerdag

Op zondag 4 september kan je tussen 11:00 en 14:00 op onze vier locaties door de stad verschillende instrumenten uitproberen om zo hét instrument te ontdekken dat het beste bij jou past. 

probeer gratis een cursus uit

De rest van de week, van maandag 5 t/m zaterdag 10 september, kan je gratis open lessen volgen bij onze cursussen. Er is een divers aanbod voor iedere leeftijd, voor zowel de beginner als de verder gevorderde muzikant. 

Aanmelden

Onder aan deze pagina vind je meer informatie per cursus, daar kan je je via de rode knoppen ook aanmelden.

Je kan je aanmelden voor:

  • Muziek met peuters (1,5 t/m 3 jaar)
  • Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar)
  • Ontdek je instrument (6 & 7 jaar)
  • Instrumenten uitproberen & muziekbende (8 t/m 12 jaar)
  • Instrument, zang & band (12+)
  • Samenspelen (2+ jaar leservaring)
  • Shorts! (aanbod korte cursussen 7 t/m 12 en 12+)

 

Vragen over de open lesweek

Heb je een vraag over de Open Lesweek? Neem dan contact op met Muziekschool Amsterdam via klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl of bel tussen 08:30 uur en 17:00 uur naar 020 578 7373. 

Let op: onze klantenservice is i.v.m. de zomervakantie tot 22 augustus gesloten. Heb je in de tussentijd een dringende vraag, neem dan contact op met communicatie@muziekschoolamsterdam.nl 


locaties

De adressen van al onze locaties vind je hier. 

Muziek met peuters (1,5 t/m 3 jaar)

Wist je dat je al vanaf 1,5 jaar met muziekles kan beginnen? Je volgt als (groot)ouder samen met je kind de cursus. We gaan dansen, zingen en spelen met eenvoudige muziekinstrumentjes. Zo ontdekken de peuters de magie van het muziek maken. 

Voor peuters bieden we twee cursussen aan:

  • Muziek met peuters 1,5 t/m 2,5 jaar
  • Muziek met peuters 2,5 t/m 3 jaar
Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar)

Kinderen ontdekken spelenderwijs de diverse aspecten van muziek. Dit doen ze met behulp van liedjes, spelletjes en muziekfragmenten over allerlei onderwerpen uit het kinderleven.

Ontdek je instrument (6 & 7 jaar)

Blazen, tokkelen, strijken, roffelen of toetsen aanslaan… Wat lijkt jou leuk? Bij de jaarcursus Ontdek je instrument ontdek je ieder blok een ander soort instrument, zoals bijvoorbeeld snaar-, strijk- of slaginstrumenten. Aan het einde van het jaar weet je met welk instrument je verder wilt.

Instrumenten en muziekbendes (8 t/m 12 jaar)

Op zondag 4 september van 11:00 tot 14:00 kan je op al onze locaties terecht om instrumenten uit te proberen. Van 5 t/m 10 september kan je vervolgens muziekbendes uitproberen

Instrumenten uitprobeerdag

Bij het aanmelden voor deze middag kan je aangeven welk tijdsblok jij aanwezig zult zijn en wat jouw voorkeurs instrumenten zijn, dan stellen wij een leuk programma voor jou samen. 

Muziekbende

Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en kom je bij de muziekschool op instrumentles? Dan doe je gratis mee met de Muziekbende! Naast je normale instrumentale les, leer je dan ook samenspelen in een bandje met andere kinderen van jouw leeftijd en niveau. 

Ook als je al 1 jaar leservaring hebt kan je je aanmelden voor de Muziekbende via het formulier bij samenspelen met eerdere leservaring. 

Samenspelen (met eerdere leservaring)

Heb je al instrument- of zangles en wil je samenspelen met andere muzikanten van jouw leeftijd en niveau?

Bij de muziekschool vind je een heleboel bands, orkesten, ensembles, jazzcombo's en zanggroepen waar je aan mee kan doen. Meer informatie.

Shorts!

Vanaf volgend jaar vindt je bij onze Shorts een tof programma van vaste- en wisselende korte cursussen. Tijdens de Open Lesweek kan je de cursussen Beats, PianoKeys en Plug & Play proberen. Meer informatie.