piano.jpg

Wij gaan weer muziek maken! Kom je naar de Open Lesweek?

Van maandag 24 t/m zaterdag 29 augustus 2020 kun je gratis open lessen volgen in de Open Lesweek!


probeer gratis een kennismakingscursus uit

Kom naar onze Open Lesweek die we op vier locaties in de stad organiseren. Tijdens een open les probeer je gratis één van onze cursussen uit. Kom lekker samen met je kindje met muziek spelen. Of laat je elfjarige dochter shinen achter een drumstel tijdens een open les Instrument/Zang & Band!


Dit jaar mét gratis instrument,- en zang Open lessen

Naast de proeflessen van de kennismakingscursussen, kun je op zaterdag 29 augustus ook een gratis instrumentles volgen. Van gitaar tot saxofoon en van viool tot accordeon! aanmelden voor een instrumentles op 29 augustus is niet meer mogelijk. Wil je graag op een andere dag een gratis proefles volgen, neem dan contact op met onze klantenservice en maak een afspraak. 


Vragen over de open lesweek

Heb je een vraag over een gratis open les in de Open Lesweek? Neem dan contact op met Muziekschool Amsterdam via klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl of bel tussen 08:30 uur en 17:00 uur naar 020 578 7373. 


locaties

De adressen van al onze locaties vind je hier. 

kies hieronder je gratis open les en meld je aan!
Peutercursussen (1,5 t/m 3 jaar)

Peuters zijn zeer gevoelig voor ritme en klank. In deze cursussen, ontdekken kinderen samen met een ouder het plezier van muziek maken. Ze zingen, bewegen en gaan aan de slag met eenvoudige muziekinstrumenten. In de cursus 'Spelen met Muziekinstrumenten' komen er spelenderwijs grotere instrumenten aan bod. 

Lees meer over de cursus Muziek met peuters (1,5-2,5 jaar) of over Muziek met peuters (2,5 t/m 3 jaar) en Spelen met Muziekinstrumenten (3 jaar).

Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar)

Kleuters (groep 1 & 2) ontdekken in deze cursus de diverse aspecten van muziek. Klanken hoog en laag, kort en lang, tonen, melodie. Na een half jaar zijn ze flink veel wijzer geworden.

Elke les is gevuld met liedjes, spelletjes en muziekfragmenten uit hun dagelijks leven. Op speelse wijze leren de kleuters wat een notenbalk is. Muziek maken op eenvoudige instrumenten doen we ook. Dat klinkt super zo’n kleuterorkest!

Lees hier meer over Spelen met muziek (4 t/m 6 jaar).

ontdek je instrument (6 t/m 8 jaar)

Zit je in groep 3 of 4 en wil je muziek maken? Blazen, tokkelen, strijken, roffelen of toetsen aanslaan… Wat lijkt jou leuk? Elk blok ontdek je een ander instrument. Je kunt dan kiezen uit blokfluit of trompet, gitaar of harp, viool of cello, djembé of darbuka, piano, accordeon of keyboard. Na deze cursus weet je van welk instrument jij blij wordt!

Lees hier meer over Ontdek je instrument (6 t/m 8 jaar)

instrument & orkest (8 t/m 12 jaar)

Heb je nog geen ervaring op een instrument, weet je wél al welk instrument je wilt leren bespelen én lijkt het je wat om direct bij een orkestje te gaan? Perfect: deze cursus is voor jou! Je krijgt wekelijks les op je eigen instrument en je maakt samen muziek. Dat is echt het leukste dat er is. Het is niet erg als je weinig of geen ervaring hebt. Twee keer per jaar treden we op en laten we van ons horen! Instrument & Orkest is geschikt voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Lees hier meer over Instrument & Orkest (8 t/m 12 jaar).

Instrument/Zang & Band (8 t/m 12 jaar)

Lijkt het je vet om in een bandje te spelen? Normaal gesproken duurt het wel even voor je zover bent. Maar niet bij Muziekschool Amsterdam! Bij de cursus Instrument/zang & Band leer je een instrument bespelen én rock je meteen in een echt band! Ook als je nog nooit een instrument hebt vastgehouden of gezongen kun je meedoen.

Meer over de cursus Instrument/Zang & band (8 t/m 12 jaar)

 

instrumentles (7 t/m 12 jaar)

Wil jij een instrument leren spelen en heb je al een klein beetje een idee wélke het wordt? Volg op zaterdag 29 augustus dan een gratis instrumentles! De open lessen worden op al onze locaties gegeven, maar niet op elke locatie zijn alle instrumenten beschikbaar op deze dag. Binnenkort maken we hier bekend welke open lessen je waar kunt volgen. 

aanmelden voor de gratis instrumentlessen op zaterdag 29 augustus is niet meer mogelijk. 

Wil je toch graag op een ander moment een gratis proefles volgen, neem dan contact op met onze klantenservice en maak een afspraak! 

Producer/Composer (8 t/m 16 jaar)

Tijdens de turbocursus Producer/Composer leer je opnemen en produceren op een Mac én hoe je een goeie compositie maakt. Daarnaast verdiep je je in 'sound design' en leer je  elektronische en akoestische geluiden ontwerpen en bewerken!

We bieden een turbocursus (6 lessen) en een jaarcursus aan. Beide cursussen zijn voor 8 t/m 12 jaar én 10 t/m 16 jaar.)

meer informatie over de Producer/Composer cursussen