strijkersweekend.jpg

strijkersweekend 2020

Deze zomercursus zit vol. Wil je toch heel graag deelnemen, neem dan direct contact op met organisator Emma Breedveld. Samen kunnen jullie dan naar eventuele mogelijkheden kijken. Contact: emma.breedveld@muziekschoolamsterdam.nl of bel op 06-41015521.

Dit strijkersweekend, onderdeel van Muziekschool Amsterdam summerschool 2020, zit boordevol inspiratie voor (alt)violisten en cellisten! Tijdens deze muzikale driedaagse op 14, 15 en 16 augustus leer je goeie warm-ups, krijg je individueel les én speel je in een kamermuziek-ensemble dat aansluit op jouw niveau. We sluiten het weekend op zondag af met een feestelijk online concert voor familie en vrienden!  

wat je kunt verwachten

We beginnen de dag met gezamenlijk inspelen in groepen: (alt)violisten en cellisten. Hier leer je technische tips en trics die je helpen om je lijf warm te spelen, en muzikale warm-ups die je helpen bij het losmaken van klankvoorstelling, fantasie en expressie.

Na een korte pauze is het tijd voor individuele lessen door verschillende viool, altviool –en cellodocenten. De lessen mag je bijwonen, zodat je ook kan leren van het luisteren en feedback geven op de lessen aan andere leerlingen. Je kunt deze tijd ook gebruiken om zelf te oefenen óf te oefenen met je kamermuziek-ensemble.

Na de lunchpauze staat het middagprogramma in het teken van workshops en kamermuziek. De workshops zijn gericht op improvisatie, wereldmuziek en verdieping. Je wordt ingedeeld in een ensemble wat zoveel mogelijk aansluit op jouw niveau. De bladmuziek hiervoor ontvang je minimaal een week van te voren zodat je deze kan voorbereiden. Op zondag sluiten we het weekend af met een concert waar alle deelnemers van zich laten horen.

Na dit weekend kan jouw muzikale jaar niet meer stuk!

docenten en programma
Docenten

Tijdens het weekend word je begeleid door de volgende docenten:

programma

Er wacht een afwisselend en enerverend programma op je. Bekijk het hieronder. 

cursus informatie
  • Voor wie? - Strijkers tussen de 11 en de 18 jaar met een goede beheersing van positiespel en vibrato.
  • Wat kost het? - De driedaagse cursus kost €150. Voor Academie,- en Excellence-leerlingen van Muziekschool Amsterdam is de cursus gratis (Geef dit aan in het opmerkingenveld in het aanmeldformulier.).
  • Aangemeld en dan? - Na je aanmelding ontvang je een welkomstmail. Het kan zijn dat we je vragen om een video van je strijkspel. Dit in verband met de indeling op het juiste niveau in de kamermuziek-ensembles.
  • Waar?- Het Strijkersweekend vindt plaats op locatie Centrum-Oost, Nieuwe Kerkstraat 122, Amsterdam.
  • Wat en wanneer? - Vrijdag 14, zaterdag 15 & zondag 16 augustus 2020
  • Dagprogramma vrijdag & zaterdag - 09:45 - 15:45
  • Dagprogramma zondag - 10:00 - 16:30 (slotconcert: 15:00 - 16:30).
  • Informatie - Heb je een vraag? Mail Emma Breedveld op emma.breedveld@muziekschoolamsterdam.nl of bel op 06-41015521.