Wolf Martini slider.jpg

Wolf Martini

docent gitaar

"Kun je een instrument bespelen, dan heb je een vriend voor het leven.”


Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Toen ik elf jaar was begon ik met gitaarspelen. Vanaf dag één was ik enthousiast en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Mijn eerste optredens waren op schoolfeestjes. Later werden dat optredens op openbare podia. Op mijn eenentwintigste ben ik naar het Conservatorium gegaan en in 1996 deed ik eindexamen docerend musicus aan het Hilversums Conservatorium.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Mijn lessen zijn erop gericht om LIEDJES te spelen. Dat is waarom het uiteindelijk gaat. Ieder lied brengt nieuwe technische eisen mee en helpt tot verdere theoretische inzichten. Dit is dan de opstap naar het volgende, nieuwe lied. Mijn specialisatie is jazzgitaar.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Wat mij denk ik onderscheidt is dat ik regelmatig zelf optreed en vervolgens probeer de op het podium verkregen inzichten over muziek met mijn leerlingen te delen.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik treed regelmatig op met verschillende bezettingen: van duo tot bigband, van pop tot jazz. Ik heb opgetreden met Rita Reys, Candy Dulfer, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Denise Jannah. Ik heb ook getoerd in Zuid-Afrika, Griekenland, Suriname, Indonesië, Montenegro, Azerbeidzjan.

Waarom geef je graag les?

Ik geef graag les omdat ik het fijn vind om andere mensen, vooral jongeren, het plezier in muziek maken te helpen ontdekken.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Mijn favoriete nummer bestaat niet omdat mijn muzieksmaak enorm divers is. Ik vind zowel pop, jazz, latin, flamenco, rock als instrumentale en vocale songs te gek.

Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Eigenlijk is dat een hele reeks leerlingen. Na een poosje aanmodderen zagen ze opeens ´het licht´ en boekten ze vol blijdschap enorme vooruitgang. Het moment waarop een leerling deze omslag maakt blíjft me blij maken.

opleiding

Wat: docerend musicus, lichte muziek
Waar: Conservatorium Hilversum, Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, AH

 

geeft les in de talen

Nederlands, Duits, Engels