amp 2017 3391-Fluitjes-samenspel-concert-blokfluit-klassiek-jeugd-horizontaal.jpg

Rob Beek

docent blokfluit


“Muziek maakt kinderen tot completere mensen.”


Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Ik kijk goed naar wat een leerling nodig heeft en pas mijn les hier op aan. Daarnaast komen mijn leerlingen automatisch in het vrolijke fluit ensemble van de muziekschool: de F-luitjes. Zo ontdekken ze meteen het plezier van samen muziek maken en doen ze podiumervaring op.


Wat onderscheidt jou als docent?

Doordat ik in heel diverse settings lesgeef vindt er vaak kruisbestuiving plaats. Zo sta ik bijvoorbeeld ’s ochtends voor een klas basisschoolleerlingen met nauwelijks muzikale ervaring, terwijl ik ’s middags privéles geef aan een gevorderde leerling en een fluit-ensemble begeleid. In de ene les doe ik dan ideeën op, die ik in een andere les weer kan inzetten.


Wat doe je buiten de muziekschool als artiest?

Ik speel regelmatig in barok ensembles.


Waarom geef je graag les?

Muziek is mijn passie en ik vind het belangrijk om kinderen te inspireren met die passie. Ik geloof er namelijk in dat muziek kinderen tot betere en completere mensen maakt.


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Dat zijn de Diabelli Variaties van Beethoven.


Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Ik heb leuke herinneringen aan mijn oud-leerling Lucie Horsch. Een talentvol meisje dat ik van haar vijfde tot haar elfde les heb gegeven op de muziekschool. Ze is nu een beroemd fluitiste die de hele wereld over reist!


Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik geef ouders de gelegenheid om de laatste 5 minuten van de les aanwezig te zijn. Leerlingen genieten ervan om te laten horen wat ze hebben bereikt. Ik speel dan vaak een pianobegeleiding mee waardoor het een miniconcertje wordt. Als ouders vragen hebben kunnen ze die ook altijd via de mail of telefoon stellen.


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Ik word gelukkig als een leerling echt gaat musiceren en daar ook duidelijk veel plezier aan beleeft. Dat kan al met het eenvoudigste kinderliedje. Er ontstaat dan iets magisch. Ik zie kinderen dan echt stralen!


Opleiding

Wat: Blokfluit met als specialisatie oude/barok muziek, Docent Muziek
Waar: Conservatorium van Amsterdam

geeft les in de talen

Nederlands, Engels, Duits